Anıtkabir’de 19 Mayıs töreni düzenlendi! 81 ilden gelen gençler Ata’nın huzurunda…

featured

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak vatanın kurtuluşu için attığı ilk adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun dönüm noktalarından birisi olma niteliğini taşıyor. 19 Mayıs, bir milletin bağımsızlık mücadelesini dünyaya haykırdığı tarih olarak hafızalarda yer alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

“Size minnettarız”

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet katıldı. Aslanlı Yol’dan yürüyen heyet daha sonra Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Atatürk özel defterine şunları yazdı:

“Milli Mücadele destanının ilk sayfasını yazdığınız günün yıldönümünde huzurunuzdayız. 102 yıl önce Cumhuriyet’in kuruluşuna kapı açan İstiklal Ruhu’nu onurla taşıyoruz. Bu ruh bize yol gösteriyor. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi koruma idealimizde kararlıyız. Gençlerimiz bu sorumluluğun farkında. Genç sporcularımız her gün artan başarı ve rekorlarla al bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandırmaktadırlar. Geçmişimizden aldığımız zengin insanlık mirasını geleceğe taşırken, gençlerle omuz omuz olacak, ülkemizi istikbale güvenle taşıyacağız. Size minnettarız.”

Saat 19.19’da evlerden İstiklal Marşı okunacak

Saatler 19.19’u gösterdiğinde tüm şehirlerde, evlerin balkon ve pencereleri ile stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak. Yurdun birçok yerinde korona virüs önlemlerine uygun olarak koşular, araç konvoyları, konserler, ses ve ışık gösterileri gibi etkinlikler düzenlenecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir