Analistler Bitcoin’deki düşüşü yorumladı: Silkelenme mi, çöküş mü?

featured

Kanlı pazara uyanan yatırımcılar Bitcoin’deki düşüşün neyden kaynaklandığını araştırırken iki farklı yorum geldi.

Birinci seçenek ABD Hazine Bakanlığı’nın bir kaç kuruma kripto para birimleri üzerinden kara para akladıkları gerekçesiyle yaptırım uygulayacağına ilişkin söylentilerdi. Bu söylentilerin temelinin bir kaç gün önce Joe Biden tarafından imzalanan bir başkanlık kararnamesinin sonucu olabileceği düşünülüyor.

Kara para aklama iddiaları piyasadan 288 milyar doları sildi! İşte kripto para piyasasını karıştıran o tweet…

Özellikle Grayscale gibi büyük bir Bitcoin fonunun CEO’sunun bu söylentiye ilişkin paylaşımı işaret etmesi yatırımcılarda düşüşün bundan kaynaklandığına ilişkin yaygın fikir oluşturdu.

Çin’deki elektrik kesintileri neden olmuş olabilir

Ancak deneyimli ve popüler analist Willy Woo Bitcoin’deki düşüşün Çin’deki elektrik kesintilerinden kaynaklandığını düşünüyor. Woo’ya göre kesintiler nedeniyle Bitcoin’deki hash rate gücünün çok sert düşmesi bu düşüşü de tetikledi.

Çin’in Shanxi, Guizhou ve Xinjiang bölgelerindeki kömür madenlerinde gaz patlamaları ve sel felaketi yaşanması bölgede elektrik kesintilerine neden oldu. Bu kesintiler sonrası bölgede yoğun şekilde bulunan Bitcoin madencileri kazım yapamadı. Sorun hala devam ederken bu durum Bitcoin ağında da yavaşlamalara ve hash gücünün düşmesine neden oldu.

Charles Edwards isimli kullanıcı son 48 saatte Bitcoin ağının yarısının çevrimdışı olduğuna ilişkin bir paylaşım yaptı.
Deneyimli ve başarılı analist Willy Woo, bu duruma atıf yaparak “bugün dibi satın alma günü” şeklinde paylaşımda bulundu.

Kendisi de büyük bir balina ve market yapıcı olan Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao da düşüş sonrası paylaşımlarda bulundu.

Düşüşün ilk dakikalarında “elinizdeki tutun” şeklinde paylaşımda bulunan CEO kısa süre sonra yatırımcılara “seni otobüsten atmak istiyorlar” mesajı verdi. Cz bunun bir silkeleme olduğunu söylese de bunların finansal tavsiye niteliğinde olmadığını hatırlattı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir