Aman dikkat! G-Mailini açık unuttu diye işinden oldu: Anadolu Adliyesi’nde genç avukatı sahte maille istifa ettirdiler

Twitter’da ‘’@sevdiksss’’ kullanıcı ismiyle paylaşım yapan Kübra adındaki bir kullanıcının yazdığı gönderi sosyal medyada gündem oldu. Kübra adındaki kullanıcı, G-Mailini açık unuttuğunu iddia ederek, meslektaşı olan bir avukatın, patronuna kendi ağzından istifa maili gönderdiğini söyledi.

featured

Anadolu Adliyesi E Blok baro odasından acil çıktığını ve g-mailini açık unuttuğunu ifade eden Kübra, kendisinden sonra odaya gelen bir avukatın çalıştığı ofisin patronuna kendi ağzıyla istifa maili attığını söyleyerek, mailin ekran görüntüsünü paylaştı.

Google hesabındaki kişisel dosyaların, mesajların ve fotoğraflarının kurcalandığını iddia eden Kübra, işinden de olduğunu söyledi.

Avukat Hakları Merkezi’ne durumu bildiren genç kadın, maili gönderen kişinin kimliğinin tespit edildiğini açıklayarak, kişi hakkında disiplin cezasının uygulanacağını ifade etti. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Kübra, ‘’Bu tweetin yayılmasını ümit ederek kendisine seslenip özür dileme hakkı veriyor ve kimliğini açıklamıyorum. Teşekkürler.’’ dedi.

Durumu açıklamasının ardından işe geri döndüğünü aktaran kadın, ‘’Buradan anlayışları ve güvenleri için tekrar teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

İşte Kübra adındaki Twitter kullanıcısının o açıklaması:

”Herkese merhabalar. Anadolu Adliyesi E Blok baro odasından acil çıkmam gerektiği için gmailimi açık unutmuşum. Benden sonra sisteme giren avukat meslektaşın, çalıştığım ofisin patronlarına şu şekilde mail atması sonucu işimden oldum.

Atılan mail dışında Google hesabımdaki kişisel dosyalarım, mesajlaşmalarım ve fotoğraflarım kurcalanmış/yedeklenmiş. Avukat kartıyla girilen E Blok’ta ve sicil numaralarımızla girdiğimiz baro bilgisayarında hangi akla hizmet, hangi cesaretle bu saçmalığı yaptığını merak ediyorum.

Avukat Hakları Merkezi’ne durumu bildirdim kimliği tespit edildi ve hakkında disiplin cezası uygulanacak. Kendim de ayrıca Savcılığa suç duyurunda bulundum. Bu tweetin yayılmasını ümit ederek kendisine seslenip özür dileme hakkı veriyor ve kimliğini açıklamıyorum. Teşekkürler.

Durumu açıklamam sonucu işe geri döndüm, buradan anlayışları ve güvenleri için tekrar teşekkür ediyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir