Amazon Bitcoin ile satış iddialarını yalanladı, Bitcoin çakıldı!

featured

Amazon’un kripto para ve blok zincir uzmanı alımı için ilan vermesi, kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edeceği ve hatta Amazon’un 1 yıl içinde kendi kripto parasını çıkaracağı iddialarının ortaya atılmasına yol açmıştı.

Amazon’dan yalanlama geldi

Amazon Sözcüsü yaptığı açıklamada, “Kripto paralara ilgimiz her ne olursa olsun, kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edeceğimize, kripto paralar için spesifik planlarımıza yönelik spekülasyonlar doğru değil. Amazon’dan alışveriş yapan müşterilerimiz için kripto para kullanımının neye benzeyebileceğine araştırmaya odaklanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

36 bin dolara geriledi

Dün Amazon’la ilgili çıkan haberlerin de etkisiyle Bitcoin 40 bin dolar sınırına yaklaşmıştı. Ancak Amazon Sözcüsü tarafından yapılan açıklama sonrası Bitcoin 36 bin dolara geri çekildi.

Elon Musk yeşil ışık yakmıştı

Geçen hafta da Elon Musk, Tesla’nın Bitcoin’i ödeme türü olarak kabul etmeye “büyük olasılıkla” tekrar başlayacağını belirterek “Doğrulamak için biraz daha özen göstermek istiyorum. Eğer öyleyse, Tesla büyük olasılıkla Bitcoin kabul etmeye devam edecek” ifadelerini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir