Mersin Emniyeti neden Furkancıların hedefinde? Alparslan Kuytul ile Esed’i buluşturan kirli trafik…

Türkiye'de sık sık Emniyet güçlerini hedef alan sosyal medya paylaşımları yapan Furkancılar Grubu'nun lideri Alparslan Kuytul'un Kurban Bayramı'nda vatandaşlardan topladığı kurban etlerini Kayseri'deki sucuk fabrikasına satma girişimiyle deşifre olan kaçakçılık ağı nereye kadar uzanıyor? Kuytul ve örgütü neden Emniyet güçlerine düşman? Mersin Limanı ile ne ilgileri var?

featured

Türkiye’de “dini cemaat görünümünde” terör faaliyetleri yürüten örgütlerin, kirli emelleri için dini duyguları kullanması Türkiye’nin alıştığı bir durum haline geldi. Tarihte Hasan Sabbah ile başlayan ve yüzyıllar boyunca devam eden gelenekte en son Fetullah Gülen ve müritleri tarafından Türkiye Cumhuriyeti işgal edilmeye kalkışılmış ve 15 Temmuz 2016 gecesi kanlı bir darbe girişimi yaşanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlı tutumuyla FETÖ terör örgütünün Türkiye’de zayıflatılmasının ardından küresel güçler, boşluğu doldurmak adına yeni ismi ön plana çıkarmaya başladı:

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR

Müntesipleri Alparslan Kuytul’a, ‘Kuytul Hocaefendi’ diyorlar. Adanmış bir kitlesi var. Sosyal medyada yapılan onunla ilgili paylaşımlar epey beğeni alıyor. Hatta kendi sitelerinde Kuytul için, ‘Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’ diyorlar. ‘Muhterem’ ve ‘hocafendi’ sıfatlarının kolektif belleğimizdeki çağrışımı ise malum.

Kuytul, 20 Ağustos 1965 Adana doğumlu. Kendi sitesindeki bilgilere göre ilköğrenimini Adana İnkılap İlkokulu’nda, orta öğrenimini Tepebağ Ortaokulu’nda ve lise öğrenimini de Adana Erkek Lisesi’nde tamamlamış. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuş.

CV’nin bundan sonrası çok ilginç! 1993-1997 arasında Mısır’da el-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde okuduğunu ileri sürüyor Kuytul, ancak ortada diploma yok. Ayrıca lideri olduğu vakfı, yani Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı 1994 yılının kasım ayında, yani sözüm ona kendisi Mısır’da iken kurmuş. İngilizce’de ‘alibi’ diye bir kavram vardır, genelde hukukta kullanılır. Suç veya eylem gerçekleştiğinde başka yerde olduğunu ispatlayabilmek demektir. Kuytul’un özgeçmişinde ise bu durum, tersinden geçerli. Vakıf, o burada değilken kurulmuş. 

FETÖ-IŞİD-PKK İLE YAN YANA

Genç yaştaki Alpaslan Kuytul da tam bu dönemde ortaya çıktı. 1988 yılında İhvan’a atfen Kardeşler Kitabevi’ni kuran Kuytul, 1993 yılında da El Ezher Üniversitesi’ne girdi. Buradaki eğitimi sırasında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kuran Kuytul, 1997’de Türkiye’ye dönerek vakfın örgütlenmesini hızlandırdı.4

Özellikle son dönemdeki faaliyetleriyle gündemde yer alan Furkancılar ve Alpaslan Kuytul, Türkiye düşmanı cephede yer alıyor. 2018’deki terör örgütlerine destek vermek suçundan da yargılanan Kuytul’un sicili hayli kabarık.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi için “Hayırlı olsun” diyen Kuytul, Mehmetçiğin terör örgütü PKK’ya düzenlediği operasyonlara da karşı çıktı. Alpaslan Kuytul ve Furkan Vakfı üyeleri, sosyal medyada “Türk ordusunun Afrin’de katliam yaptığı” propagandasına katılmış, Mehmetçiğe karalama kampanyası başlattı. Kuytul’un da aralarında bulunduğu 20 kişi olayın ardından göz altına alınırken Kuytul, çıktığı mahkemede tutuklandı. Yargılandığı davada beraat etmesine rağmen Kuytul, Türkiye Cumhuriyet Devletini hedef alan açıklamalarını sürdürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarikat ve cemaatler raporunda FETÖ destekçisi olarak ifade edilen Kuytul, terör örgütü IŞİD’in üst düzey yöneticisi olmakla yargılanan ve El Ezher mezunu olan ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un hapis kararına tepki gösterirken milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na da sahip çıktı. “Gergerlioğlu’nun dosyasında bir suç unsuru olduğunu sanmıyorum” dedi.

Furkancıların elebaşı Alparslan Kuytul, 30 Kasım 2020 tarihinde firari FETÖ’cülerden Asım Yıldırım’ın Youtube kanalına konuk oldu. Yıldırım, Kuytul’un kendilerinin duygularına tercüman olduğunu vurguladı, Kuytul’u FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e benzetti. 2 saat süren yayında Türkiye’nin FETÖ’yle mücadelesini hedef alan Kuytul, 15 Temmuz’un FETÖ değil “Derin Devlet” tarafından yapıldığını da söyledi.

EL EZHER’DEN FETÖ ÖVGÜSÜ

El Ezher mezunu Alpaslan Kuytul’a FETÖ, PKK ve IŞİD’i aklama görevi bir merkezden verilmiş olacak ki aynı aklama görevini El Ezher Üniversitesi de yerine getiriyor.

15 Temmuz sonrası El Ezher’de yapılan birbiri ardına çalışmalarda Fetullah Gülen ve FETÖ’yü aklamaya çalışıldı.

Mısırlı alim Sabır Abdulfettah El-Mişrifi, FETÖ’nün yayın organı Zaman Arabic’e yazdığı yazıda El Ezher Üniversitesi’nin Fetullah Gülen’in eserlerini incelediğini, Ehli Sünnet ve cemaat düşüncesine hiçbir aykırılık bulunmadığını tespit edip onay verdiğini kaydetti. 15 Temmuz sonrasında Gülen’in kitaplarının toplatılmasını eleştiren El-Mişrifi, El Ezher Üniversitesi’nden Dr. Fethi İcazi’nin Gülen’in “Sonsuz Nur” isimli kitabını ders kitabı olarak okuttuğunu yazdı.

El Ezher’de ayrıca FETÖ’yü aklamak için 15 Temmuz sonrasında 2 tez çalışması da yapıldı. Gülen ve “Hizmet Hareketi”ni konu alan yüksek lisans ve doktora tezlerinde FETÖ’den övgülerle bahsedilmektedir.

HOCAHANIM VE KADIN MİLİTANLAR

Kuytul’un eşi Semra Kuytul da grup içinde ‘Hocahanım’ olarak biliniyor. O da özellikle kadınlara yönelik propaganda faaliyetlerine öncülük ediyor. Semra Kuytul’un yurt dışından yayın yapan FETÖ’cü kanallarda sürekli boy gösterdiği biliniyor.

 

alparslan kuytul

 

Vakfın eylemlerinde kadınlar da öne çıkıyor. Elinde Kuran-ı Kerim’le polisin karşısına dikilen çarşaflı kadınları, bir tür ‘canlı kalkan’ olarak kullanıyorlar. Adana, Gaziantep, Mersin gibi pek çok şehirde Furkancılar, polise karşı kışkırtma eylemlerinde kadın militanlarını kullanıyor.

FETÖ’nün katalog ablalarından Alparslan Kuytul’un çarşaflı militanlarına! Taktik hiç değişmiyor…

TEK İDEOLOJİLERİ ANTİ-ERDOĞANCILIK

Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü, Kuytul’un ideolojisini şöyle tarif ediyor:

“Furkan’ın ideolojik çizgisine gelince… Bu konuda bir belirsizlik söz konusu. ‘Selefi’ oldukları iddia ediliyor, ancak Kuytul, Selefilikle ilgileri olmadığını söylüyor. İlle de bir ideolojileri varsa buna ‘anti-Erdoğancılık’ demek en doğrusu. Bunun dışında bir ideolojiye ihtiyaçları yok. Devlete de muhalif bir çizgileri var. Misal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2018’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’na şiddetle karşı çıktılar. Bir vakfın sınır ötesi bir operasyonla ne işi olur, değil mi? Ama askeri olsun, istihbari olsun devletin aldığı her türlü karara ‘İstemezük’ klişesiyle mukabele ediyorlar.

Kuytul şöyle diyor kendi grubu için: “Islahatçı değil inkılâpçı bir harekettir. Safları ayıran bir harekettir. Ilımlı bir hareket değildir. Kâfirle münasebeti tebliğ düzeyinde olup, flört düzeyinde değildir. Radikal değil Rabbani bir harekettir.”

SÜREKLİ POLİSİ HEDEF ALMALARININ ARKASINDA NE VAR?

Liderliğini Alparslan Kuytul’un yaptığı Furkan Grubu, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda bağış ve yardım adı altında kurban kestirmiş ya da et toplamış ve sonra da bunları sucuk yapılmak üzere Kayseri’ye göndermek için bir depoda istiflemişti. Kayseri’deki sucuk fabrikalarına 5 milyon TL karşılığında satılan 38 ton 920 kilo kurban eti, polisin operasyonuyla yakalanmış ve büyük skandal ortaya çıkmıştı.

Bu olaydan sonra sürekli olarak Adana Emniyeti başta olmak üzere çevre illerdeki Emniyet teşkilatlarını hedef alan Furkancılar Grubu’nun bölgede pek çok kaçakçılık olayıyla örgüte finansman sağladığı biliniyor.

ESED’İN MALLARINI FURKANCILAR MI TAŞIYOR?

Müslümanların dini duygularını sömürerek topladığı kurban etlerini bile satarken suç üstü yakalanan Alparslan Kuytul ve lideri olduğu Furkan Grubu’nun gizlemeye çalıştığı asıl büyük kaçakçılığın, dünyanın en büyük narko-devletine dönüşen Suriye’nin uyuşturucu baronu Esed’in kuryeliği olduğu iddia edildi.

Suriye’de mazlumları katleden eli kanlı diktatör Esed’in uyuşturucu ticaretinde Furkan üyelerini kullandığı da söylentiler arasında.

Konuşmalarında Suriyeli muhaliflere silah bırakma çağrısı yapan Kuytul’un Türk polisine olan düşmanlığının arka planında ise Emniyet güçlerinin uyuşturucu ticareti karşısındaki seri operasyonları etkili oluyor.

Esed’in Türkiye’de pek çok gazeteci ve vakfa milyonlarca dolar para aktardığı, ABD basını tarafından daha önce defalarca dile getirilmişti.

HEDEF MERSİN EMNİYETİ

Ortadoğu’daki uyuşturucu trafiği için hayati konumda olan Mersin Limanı’nda uyuşturucu trafiğine göz açtırmayan Mersin Emniyeti de Furkan Grubu’nun son günlerdeki hedefi haline geldi. Uyuşturucu tüccarı ve firari mafya Sedat Peker’in de hedefinde olan Mersin Limanı’nda son yıllarda Türkiye tarihinde rekor miktarda uyuşturucu madde yakalanıyor.

Firari mafya Sedat Peker ve çetesinde yer alan medya kalemleri de Alparslan Kuytul’un liderliğindeki Furkan Grubu’na son zamanlarda destek çıkan paylaşımlar yapıyor.

 

 

 

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir