Gazeteci Alparslan Düven’e ‘trol’ diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a istifa çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Londra seyahatinde soru soran Alparslan Düven için "Basın mensubu değil olsa olsa trol olur." sözlerini kullanan CHP Sözcüsü Faik Öztrak tepkileri üzerine çekti. Öztrak'ın 'trol' ifadesinin ardından sosyal medyada 'Faik Öztrak istifa' etiketi gündem oldu.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere ziyaretinde kendisine “İngiltere kara para aklama merkezi konumunda, bunu The Times da söylüyor, neler söylersiniz?” şeklinde soru yönelten A Haber İngiltere Muhabiri Alpaslan Düven’in bu sorusunu “bilmiyorum” diyerek yanıtlamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun bu yanıtı gündem olurken CHP’nin MYK toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a Alpaslan Düven’in sorduğu bu soru yöneltildi.

ÖZTRAK: BASIN MENSUBU DEĞİL OLSA OLSA TROL OLUR

Öztrak, Kılıçdaroğlu’na soru soran muhabir için “Bu soruyu soran basın mensubu değil olsa olsa trol olur.” dedi.

“BANA NE CÜRETLE TROL DİYORSUNUZ?”

Alpaslan Düven, Öztrak’ın bu çıkışının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Faik Öztrak. Ben ‘trol’ değilim, gazeteciyim. Medeni bir şekilde genel başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu’na bir soru sordum. Sayın Kılıçdaroğlu da soruma cevap verdi. Bana ne cüretle ‘trol’ diyorsunuz? Parti yöneticisi olmak size gazetecilere hakaret etme yetkisi vermez.”

Öztrak’ın trol çıkışı sosyal medyada büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları Öztrak’a istifa çağrısı yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir