Almanya’nın gündemine oturan Avro Anıtı için Caizcoin devreye girdi

Frankfurt Belediyesi, enerji krizi sebebiyle Avro anıtı için para desteğini kestiğini açıklayınca imdada kurucuları arasında Türk iş insanlarının bulunduğu Caizcoin yetişti.

featured

Almanya’da Frankfurt Belediyesi, yaşanan enerji krizinde radikal bir karar alarak kentin sembolü olan AB eski Merkez Bankası binası önünde duran Avro anıtı için para desteğini kestiğini açıklayınca, Frankfurt Kültür Komitesi’nin sahipliğindeki anıt Almanya’nın gündemine oturdu. Krize neden olan olayda imdada kurucuları arasında Türk iş insanlarının bulunduğu Caizcoin yetişti.

Yerli-yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediği Avro Anıtı, bankaların bulunduğu bölgede olmasına rağmen hiçbir banka maliyeti üstlenmeye yanaşmadığı İslami kripto para şirketi Caizcoin tarafından güvenceye alınmış oldu.

Willy-Brandt-Platz’da bulunan anıtın dün restore sonucunda yeniden açılışı Caiz Development GmbH şirketi Ceo’su Jörg Hansen ve Frankfurt Kültür Komitesi yetkilisi tarafından yapıldı.

AVRO ANITI’NIN HİKAYESİ NE?

Ünlü sanatçı Ottmar Hörl’ün, Avro Anıtı 1990’ların sonlarına doğru tasarladığı Avro anıtı iki kopya çıkarılarak biri Frankfurt Havalimanı’nda, diğeri ise Willy-Brandt-Platz’da Avrupa Merkez Bankası’nın koltuğunun önünde sergilemeye karar verildi.

Anıt, Avro işareti ve etrafında on iki yıldız gösteren, 50 ton ağırlığında, 14 metre boyunda bir elektronik işaret olma özelliği taşıyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın 2014 yılında yeni yerine taşınmasıyla birlikte heykelin yeni yerine mi yoksa bir müzeye mi taşınacağı konusunda tartışmalar da başladı.

Hatta Frankfurt Kültür Komitesi’nden anıtın Paris’te merkezi bir yere taşıması bile istendi. 2015 yılında heykelin lambaları LED ile değiştirilerek teknik bir güncelleme de yapıldı.

2022’da ise Frankfurt Belediyesi finansman sağlamayı tamamen ret edince Frankfurt Kültür Komitesi, enerji konusunda yaşanan krizden dolayı bakımı çok pahalı olduğu için Avro anıtını açık artırmaya çıkarmaya karar verdi. Anıtın bakım maliyetlerinin yılda yaklaşık 200.000 Euro olduğu tahmin ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir