Almanca öğretmeninin evinde hayatını kaybeden Yiğit Kalpak’ın ölüm nedeni belli oldu

Antalya’da 17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Kalpak’ın, Almanca öğretmeni Hasan G’nin evinde uyuşturucu hap aldığı ve ölmesinin ardından polis soruşturma başlattı.

featured

Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesindesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir apartmanda yaşandı. İddialara göre Almanca öğretmeni Hasan G, evine gece 01.30 sıralarında öğrencisi Yiğit Kalpakla birlikte 5 öğrencisi ile birlikte geldi. İlerleyen saatlerde öğretmen H.G., Kalpak ve arkadaşları iddiaya göre uyuşturucu hap aldı. Bir süre sonra ise Yiğit Kalpak fenalaştı.

İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri Kalpak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri evde ayrıntılı inceleme başlattı. Ekipler evdeki incelemede Kalpak’ın üstünün çıplak, evin temizlenmiş olduğunu saptadı. H.G. ile diğer 5 kişi, gözaltına alınarak Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KALPAK’IN ARKADAŞI SÖYLEDİ: “HEP BİRLİKTE UYUŞTURUCU HAP ALDIK”

Almanca öğretmeni Hasan G’nin ise polisteki ifadesinde kendisine yöneltilen hiçbir suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. Ölen öğrencisiyle arkadaşlarının bir şeyler içmek için kendisine geldiğini sadece kahve içip gece 03.00 sıralarında uyuduğunu ve sabah 07.00 sıralarında işe gitmek için hazırlandığı esnada Yiğit Kalpak’ı odada hareketsiz vaziyette gördüğünü söyledi.

Gözaltına alınan öğrencilerden bir tanesinin ise polise verdiği ifadede “Evde hep birlikte uyuşturucu hap aldık” dediği iddia edildi. Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Almanca öğretmeni H.G. ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Ücretli öğretmen kadrosunda yer alan H.G.’nin ek ders ücreti aldığı ve olayın ardından öğretmenlikle ilişiğinin kesildiği bildirildi.

Kan örnekleri ve ifadeleri alınan Almanca öğretmeni H.G ile Kalpak’ın 5 arkadaşı, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye sevk edildi. Hayatını kaybeden Yiğit Kalpak’ın cenazesi ise Kurşunlu Mezarlığı’na defnedildi.

Bolu’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 14 yaşındaki lise öğrencisi hamile çıktı! 1 kişi tutuklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir