CHP’li Özkoç : “Diyanet İşleri Başkanı Allah’ın değil Tayyip’in emirlerini yerine getiriyor”

featured

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya Camii’ndeki ilk cuma hutbesinde dile getirdiği “Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerine tepki göstererek Erbaş’ı istifaya davet etti. Özkoç, “Atatürk ve arkadaşlarına lanet okuyan Allah’ın değil Tayyip’in emirlerini yerine getiren bu Diyanet İşleri Başkanı bir dakika o koltukta oturmamalıdır” dedi.

CHP’li Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP’nin Türkiye’de İslam’ın var olması, ezanların susmaması ve diyanetin var olmasının öncüsü olduğunu ifade ederek “Atatürk’ün verdiği Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bu ülkede ezan sesi susmamıştır” dedi. Özkoç, şöyle konuştu:

“İktidar her yöntemle yönetememe olayını örtbas etmek istiyor. CHP, bu ülkede İslam’ın var olması, ezanların susmaması, diyanetin var olması, imam hatibin kurulmasının öncüsü ve önderidir. Atatürk’ün verdiği Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bu ülkede ezan sesi susmamıştır. Bu ülkede hangi kimlikte olursa olsun bu ülkedeki herkes kendini güvende hissetmiştir. Ama bugün Diyanet İşleri Başkanı olan kişi Allah’ın emirlerini değil Tayyip’in emirlerini yerini getirmektedir. İslam’ı temsil eden bir kişi olmaktan çıkmış, Erdoğan’ı temsil eden bir kişiye dönüşmüştür. Ayasofya ile ilgili ‘Ayasofya’nın müze kararının alınması ihanettir’ diyen Erdoğan’dır. Hutbeye çıkıp Atatürk ve arkadaşlarına lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanıdır. Alfabeyi tartışmaya açan Bilal Erdoğan’dır. Hilafeti çağıran besleme yandaşlar ve besleme medyadır. Bu gündemi biz oluşturmadık. Atatürk ve arkadaşlarına lanet okuyan Allah’ın değil Tayyip’in emirlerini yerine getiren bu Diyanet İşleri Başkanı bir dakika o koltukta oturmamalıdır. Ahlak kurallarını hiçe sayan bir kişi İslam’ı temsil eden bir kişi olamaz. Lanet okuyan bir kişi İslam’ı temsil edemez.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir