Aşı karşıtı Gazeteci Ali Osman Önder gözaltına alındı! Ali Osman Önder kimdir, Twitter hesabı nedir?

Plandemi Büyük Buluşma Platformu, aşı karşıtı Ali Osman Önder'in 'Halk arasında panik ve korku yaratmak' suçundan gözaltına alındığını duyurdu. Önder için sosyal medyada etiket açılırken, aylar önce Rize'deki aşı karşıtı eylemde polisi tehdit ettiği ortaya çıktı.

featured

Geçtiğimiz ekim ayında Rize’de düzenlenen aşı karşıtı eylemde, polisi “Açığa alınacaksın” diyerek tehdit eden Ali Osman Önder gözaltına alındı.

Plandemi Büyük Buluşma Platformu, aşı karşıtı Ali Osman Önder’in gözaltına alındığını duyurdu. Halkı panik ve korkuya sevk etmek isnadıyla gözaltına alındığı belirtilen Önder için Twitter’da #AliOsmanÖnderYalnızDeğilsin etiketi açıldı. Etikete binlerce yorum yapıldı.

Platformun sosyal medyadan yaptığı duyuruda; Ali Osman Önder hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Halk arasında panik ve korku yaratmak’ suçundan yakalama kararı çıkarıldığı, Sancaktepe Polis Karakolu’nda gözetim altında olduğu ve yarın sabah Anadolu Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

ALİ OSMAN ÖNDER KİMDİR?

Gazeteci – yazarlığın yanı sıra sunucu ve spiker olarak da adından söz ettiren Ali Osman Önder, yaptığı aşı karşıtı açıklamalarla bilinir. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Ali Osman Önder’in gözaltına alındığı iddia edildi. Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Fakat sosyal medya kullanıcıları  #AliOsmanÖnderYalnızDeğildir hashtag’ini kullanarak paylaşımda bulundu. Bunun üzerine Ali Osman Önder kısa sürede trend topic listesine girdi. Aşı karşıtları bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ALİ OSMAN ÖNDER TWİTTER HESABI NEDİR?

Ali Osman Önder’in Twitter hesabı: @aliosmanonder34’tür. Önder’in aynı zamanda kendi adıyla açtığı ve koronavirüs ile aşılara ilişkin açıklamalarda bulunduğu bir YouTube kanalı vardır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir