CHP’li Fikri Sağlar, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a neden “Mafyanın Avukatı” dedi?

Kardeşini Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde torpille işe aldırdığı ortaya çıkan CHP'li Ali Mahir Başarır için CHP'nin ağır toplarından eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın "mafyanın avukatı" dediği ortaya çıktı.

featured

Bir dönem CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın avukatlığını da yapan Başarır’ın 2018 yılında CHP Mersin İl Başkanlığı seçimleri sürecinde bazı CHP’lilere hakaret ve iftira içerikli paylaşımı gündeme bomba gibi düşmüştü.

CHP’LİLERE “ZEHİR TACİRİ” DEDİ

CHP Mersin il Başkanlığı seçimleri arifesinde CHP’li isimler için ‘’zehir tüccarı’’ ithamında bulunan Başarır’ın kendi deyimiyle ‘yokluk içerisinde’ kurduğu hukuk bürosuyla siyasi mecrada kısa sürede yükselişi Mersin’de hala en çok konuşulan siyasi dedikodular arasında.

Macit Özcan döneminde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yüksek miktarlarda avukatlık ücreti aldığı iddialarıyla konuşulan Başarır’ın, gündemde kalabilmek, prestij elde etmek için siyasi hayatında kişileri ve kurumları karalamayı, tahkir etmeyi kendisine yol edindiği Mersin yerel basınında sıkça gündem olmuştu.

BABASI DEV-SOL HÜKÜMLÜSÜ

Babası eski bir Dev-Sol hükümlüsü olan Ali Mahir Başarır’ın, bugün siyasi yelpazede önüne gelen herkese ağır ithamlarda bulunması, akıllara Fikri Sağlar ile girdiği tartışmayı getirdi. CHP içinde bile kendi adayını seçtirmek için kendi partililerini uyuşturucu kaçakçılığı ve ihale yolsuzluğu ile suçlayan Başarır’ın hangi mafyaya avukatlık yaptığı ise kendisine sorulmuş ve şu skandal cevabı vermişti.

CHP’Lİ AVUKAT HERKESİ SAVUNUR

“Ben avukatım. Mesleğim gereği herkesi savunabilirim. CHP bünyesindeki her avukat, herkesi savunabilir. Çünkü her bireyin savunma hakkı vardır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir