Öpeceği yeri iyi biliyor! Ali Babacan, dini değerlere hakaret eden Sezen Aksu’ya sahip çıktı…

featured

Ünlü sanatçı Sezen Aksu‘nun daha önce söylediği ancak yeniden klip çektiği şarkıda kullandığı “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” ifadeleri ile sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Aksu’ya bir tepki de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi.

“BÜTÜN İNSANLARIN MÜŞTEREK DEĞERİ VE MUAZZEZ ATALARIDIR”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda Hz. Adem, Hz. İsa, Hz. Havva ve Hz. Meryem’e yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığı bildirildi. Hz. Adem’in ilk insan olmasının yanında aynı zamanda ilk peygamber olduğu belirtilerek şunlar söylendi:

“Bu yönüyle vahye muhatap olmuş; akıl, şuur, irade gibi hususiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’de ‘halife’ olarak nitelenen Hz. Adem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır. Aynı şekilde Yüce Allah, ‘Allah katında İsa’nın yaratılmasındaki durum, Adem’in durumu gibidir’ buyurarak Hz. İsa’nın yaratılışındaki ilahi kudrete ve onun mucizevi doğumuna açıkça vurgu yapmıştır. Tevhit inancının örnek şahsiyetleri olarak Hz. İsa ve onun mutahhar annesi Hz. Meryem, Allah’ın ezeli hitabına mazhar olan seçkin insanlardır. Yüce Allah, hem Hz. İsa’nın hem de onun mübarek annesi Hz. Meryem’in asaletinden ve saygınlığından Kur’an-ı Kerim’de defaatle bahsetmiştir. Nitekim Hz. Meryem, insanlık için iman, haya ve iffet timsali bir şahsiyet olarak tanıtılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de yüce Allah’ın övgüsüne mazhar olmuş bu müstesna şahsiyetler, tarih boyunca bütün Müslümanlar tarafından da büyük bir saygı, hürmet ve muhabbetle anılmıştır”

 

ALİ BABACAN SEZEN AKSU’YA DESTEK ÇIKTI

Muhafazakar kesimin hedefinde olan Minik Serçe’ye, DEVA Partisi lideri Ali Babacan‘dan şaşırtan bir destek geldi. Babacan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu’nun son şarkısı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ta dini değerlere hakaret mi var?

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir