Ali Babacan: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifini kabul etmedim”

featured

FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. AK Parti’de ayrılış sürecini anlatan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine farklı görevler teklif ettiğini belirtti.

“ŞUNU DA BUNU DA YAPABİLİRSİN DEDİ”

İsmail Küçükkaya’nın ‘İsteseydiniz bu hükümetlerle Ekonomi, Son Dakika Ekonomi Haberleri, Ekonomi Son Dakika’>ekonomi yönetimine devam eder miydiniz?’ sorusuna yanıt veren Babacan, şu ifadeleri kullandı: “Ben ayrılmak istediğimi partiden istifa edip yeni bir parti kurmaya karar verdiğimde sayın Erdoğan’la gittim görüştüm. İlk onun haberi oldu. Daha sonra kendisi o görüşmeyi basınla paylaştı. Benim ayrılmamı istemedi. Birkaç tane farklı pozisyon teklif etti. Aynı anda şunu da bunu da yapabilirsin dedi. Bunların hepsi kendisi açıkladığı için kayıtta.

“TEKLİFİ KABUL ETMEDİM”

Bu kadar dürüst ve işini bilen insanların azaldığı bir yapıda, tek noktadan yargıyı ve Meclis’i de kuşatacak bir şekilde yönetim anlayışının farkında olduğum için bu teklifi kabul etmedim. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkenin sorunlarını çözeceğine inanmadım. Onun için yeni bir parti kurduk, yeni bir yola çıktık.”

ERDOĞAN DA DOĞRULAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Bosna Hersek ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan’a farklı görevler teklif ettiğini belirtmiş ve şu açıklamaya yer vermişti: “Dedim ki ‘Bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz. Malum ben sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin’ daha ileri gidiyorum; Özbekistan Başkanı benden orada devletin yapılanmasında eleman istedi. Ali Bey’i teklif ettim. Kendisine de söyledim. Maalesef oraya da evet demedi.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir