Ali Babacan 6’lı masada o vizyonu göremedi! ‘Şartlı’ adaylık açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. 6'lı masada uzlaşma vizyonu göremeyen Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili konuştu.

featured

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Parti olarak vaatleri hakkında çalışmalar yaptıklarını anlatan Babacan, “Karınca duası gibi yazılar var. Türkiye’nin en iyi akademisyenleriyle çalıştık” dedi.

Babacan, Eylül ayına kadar bütün eylem planlarını açıklayacağını da belirterek, “Bugüne kadar Türkiye’de böyle bir şey yapılmadı” diye konuştu.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“(6’lı masada uzlaşma olmazsa adayım açıklaması) Nasıl bir aday olacağına dair kriterleri belirledik. Ancak isimleri konuşmaya başlamadık. Hiçbir somut isim 6’lı masaya gelmedi. İkili görüşmelerde tabii ki geldi ama 6’lı masada hiçbir toplantıda cumhurbaşkanı adayı konuşulmadı.

Görüşmelerin sonunda ortak aday belirlemenin çok önemli olduğunu biz düşünüyoruz. Bu aday 6’lı masada oturan genel başkanlardan biri veya dışarıdan birisi olabilir. Ama olur da 6’lı masa ortak aday belirleyemezse, o zaman DEVA Partisi’nin Genel Başkanı doğal olarak Cumhurbaşkanı adayıdır.

Siyasi parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olması lazım. Bir siyasi olacak, bir başka ismin Cumhurbaşkanı adayı olması için çalışacak. Böyle bir şey olmaz. Bizim temel amacımız adayımızın açık farkla seçimi kazanması.

Hiçbir genel başkana şu isim olsun ya da olmasın demedim. Kendi görüşlerini benimle paylaşan oldu ama mahrem kalması gerek. Ben ikili görüşmelerimizde dahi şu isim olsun veya bu isim olmasın diye hiçbir görüş ifade etmedim. Çünkü erken olduğunu düşünüyorum.

Geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini tanımlamamız, protokol haline getirmemiz, 6 partinin de imzalaması gerekiyor.

“ÖZGÜRLÜKÇÜ LAİKLİK DİYORUZ”

Demokratik Türkiye konusunda hiçbir vatandaşımız en ufak şüphesi olamaz. Laik kelimesi zaman içinde o kadar dejenere oldu ki; toplumumuzun bazı kesiminde laik kelimesiyle ilgili yanlış algılar var. Onun için biz özgürlükçü laiklik diyoruz. İnanan ya da inanmayan, hangi dine mensup olursa olsun; devletin bütün vatandaşlarına aynı yakınlıkta olması esas diyoruz.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ARZUSU KIYMETLİ”

Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin nasıl yönetilmesiyle alakalı düşünceleri, çalışmalarını çok saik görüyorum. Tek bir dar görüşün, tek ideolojinin değil farklı düşünen insanların bir araya gelerek ortak payda üzerinden Türkiye’yi yönetme arzusunu çok kıymetli görüyorum.

DAVUTOĞLU’NUN GEZİ PARKI DAVASI AÇIKLAMASI

Gezi davasıyla ilgili davacı konumumuz yok. Biz dava açmadık. Şikayet dilekçemiz yok. Mağduriyetle ilgili müracaatımız yok ki geri çekelim. Gezi davasıyla ilgili savcılık tamamen tek taraflı olarak o günün hükümetinde olan bütün bakanları mağdur olarak sıralamış. Bizim müracaatımız yok. Olmayan müracaatı geri çekme imkanımız yok. Olmayan bir şeyi sürekli işlemek iyi niyetli değil.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir