Aleyna Tilki: “Beni dünya starlarından ayıran şey Konya’da doğmuş olmam”

featured

Şarkıcı Aleyna Tilki, İngilizce şarkısı Retrograde ile ilgili olarak NR1 Türk FM’e değerlendirmelerde bulundu.

Retrograde’in çıkış tarihinin neden değiştirildiği sorulduğunda; “Astroloğum 25 Şubat olsun dedi, ama müzik listelerine girmesi için Cuma günü çıkması gerektiği söylendi, çok üzülerek Cuma günü yayınlamaya karar verdik.” dedi.

Aleyna Tilki’nin dünyaca ünlü bir müzik şirketiyle anlaşmasına rağmen, dünya müzik listelerine girecek şarkısını neden bu kadar geç çıkarttığı sorulduğunda; “Diplo ve Warner Müzik ile 3 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Fakat orada yepyeni bir sisteme alışmadan, kendimi güvende hissetmeden adım atmak istemedim. Zamana bıraktım, şimdi ise oradaki yeni sisteme alıştım. Zamanı geldiğinde yeni şarkımı çıkarttım.” dedi.

“Anadolu’nun enerjisi bana çok şey kattı”

2020 yılının aralık ayından beri yani yaklaşık 1 yıldır şarkı çıkartmadığını belirten Tilki, “Şarkı çıkartmadığım bu 1 yıl benim için çok zordu. Sanki karnımda bir bebek var ve onu doğuramamışım gibi hissettim. Siz olsanız karnınızda bir bebeği yıllarca taşısanız ama doğuramasanız nasıl hissederdiniz? O doğurma isteği bende çok uzun sürdü. Sonunda doğru zamanı ve doğru ekibi buldum ve şarkım ortaya çıktı.” dedi.

Amerika’da doğmuş ve yaşamış olsaydım evet daha farklı olurdu daha kötü olurdu dedi ve devam etti  “Amerika’da doğup büyüseydim oradaki starlardan bir farkım kalmazdı. Konya’da doğmak, Anadolu’nun enerjisini taşımak bana çok şey kattı. Benim dünya starı olabilecek olmamın başlıca nedeni unique yani kendine has bir tip olmam. Yurt dışındaki insanlar da bu konuya çok ilgi gösteriyor. Beni dünya starlarından ayıran şey bence Konya’da doğmuş olmamdır. Başlangıcım yurt dışında olsaydı bu kadar özel bir sanatçı olamazdım.” dedi.

Kıskanıldığı için eleştirildiğini söyleyen Tilki, “Ben dünyayı gezerken insanlar evinde oturuyor, bilmiyorum belki canları sıkılıyordur.  Yaptığım her işi, söylediğim her işi kalbimden geldiği için yapıyorum. Samimiyetime güvendiğim için eleştirilerin kıskançlıktan başka bir şey olamadığını düşünüyorum.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir