Aleyna Çakır’ın cenazesi yıkanırken ortaya çıktı…

featured

Müge Anlı’nın programına katılan acılı anne ve Aleyna Çakır’ın çalıştığı pavyondan arkadaşı olan kişi Aleyna’nın cenaze yıkaması sırasında bir gözünün tamamen içeri çöktüğü, elmacık kemiğinin parçalandığı, dudağının ise patlak olduğu ifadelerinde bulundu. Ayrıca Aleyna’nın vücudunda bulunan morlukların ölüm morluğu değil, ölmeden çok önce oluşan morluklar olduğu öne sürüldü. Cenaze yıkaması sırasında Aleyna’nın vücudunda görüldüğü iddia edilen izlerin Adli Tıp raporunda olmaması ise kafaları karıştırdı. Programda bulunan Adli Tıp uzmanı ise sadece elindeki rapora dayanarak, Aleyna’nın ölümünün intihar olamayacağı yönünde görüş bildirdi.

Acılı aile durumun aydınlatılması, Aleyna’nın ölümünün intihar değil cinayet olduğu iddialarının doğrulanması için ikinci kere otopsi istemeye hazırlanıyor.

https://twitter.com/Nesliha69344411/status/1307646992873672704

 

ALEYNA ÇAKIR’IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN ÜMİTCAN UYGUN CANLI YAYINA BAĞLANDI!

Ümitcan Uygun: “Anne babanın ağlamasına inanmıyorum…” derken anne baba stüdyoda sinir krizi geçirdi.

İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN İZLEYİCİ

Dün gördüm ama çalıştığımız için bugün bağlanabildim. Biz aynı mekanda çalışıyorduk. Aleyna ile Kızılay’da bir mekanda yemek yedik. Aleyna şu an pandemiden çalışamıyorum okumak istiyorum dedi. Aleyna sen memur olabilirsin başvuru yaptın mı diye sordum, ben okumak istiyorum sen üniversite mezunusun sen beni okula yazdırır mısın ümitcandan ayrılman lazım dedim, ben kurtulmaya çalışıyorum siz görmüyor musunuz dedi…”

“Aleyna’yı ben öldürdüm hepinizi öldürürüm kimsenin ruhu duymaz” dedi mekandaki herkes duydu “Ümit, Aleyna’yı öldürdüğünü söyledi. “

ÜMİT CAN UYGUN’UN ANNESİYLE İLGİLİ AKIL ALMAZ İDDİA

Canlı yayına bağlanan bir görgü tanığının iddiası ise şoke etkisi yarattı. Bağlanan kişi Ümit Can Uygun’un annesinin çocuk eğitimeni olduğunu belirtti ve “Yurtta çalışan Ümit’in annesinin kızları gece yaşamına yönlendirdiğini duydum.” açıklamasında bulundu. Bu açıklama ardında çok fazla iddia bulunduğunu ve söylenti olduğunu belirten Müge Anlı, “Ama madem çocuk eğitmenisiniz, keşke biraz kendi çocuğunuzu da eğitseydiniz.” diye seslendi. Bu gelişme ardından Müge Anlı, 17 Eylül tarihinde yapılan yayında son dakika gelişmesini paylaştı. Kendilerine gelen görüntülerin ve görgü tanıklarının ifadelerinin ihbar olarak değerlendirildiğini söyleyen Müge Anlı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışma başlattığını duyurdu.

Yaşanan gelişmeler ardından savcı programda konuşan tanıkların ifadesine başvurmaya karar verdi ve şüphelilerle ilgili HTS kayıtları savcılığa ulaştı. Soruşturmanın avukatı Tuğçe Hanım, Ümit Can Uygun’un Aleyna’yı öldürmüş olmasa dahi ceza alabileceğinin altını çizdi.

ALEYNA ÇAKIR OLAYININ DETAYLARI 

Araştırmacı-Gazeteci Müge Anlı, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in ölümü ile ilgili dosyayı programına taşıdı.Programa katılan genç kızın ailesi, kızlarına şiddet uygularken çektiği görüntüleri sosyal medyaya paylaşan sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğünü düşünüyordu.

Müge Anlı’nın programına katılan aile, 8 Eylül Salı günü, Esen’ın 30 Haziran’da Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan otopsi raporunun sonuçlarını duyurdu. İki aydan uzun süre sonra ortaya çıkan rapora göre, intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın tırnaklarında erkek DNA’sı çıktı. Vajinal sürüntü örneğinde de en az birisi erkek genotipe sahip, birden fazla şahsa ait olabilecek karışım DNA profili tespit edildiği belirtildi.

GÖRGÜ TANIKLARININ ÜMİT CAN UYGUN İLE İLGİLİ İFADELERİ

İsmini vermek isteyen bir seyirci yayına başlanarak olayla ilgili tanık olduklarını aktardı. Gece 23.000 civarı sokakta bir araba durduğunu aracın içinden Aleyna ve sevgilisinin indiğini Aleyna’nın ve sevgilisinin alkollü olduğu ve bağrıştıklarını gördüğünü bunun ölmeden bir gece önce olduğunu söyledi. Sevgilisinin Aleyna’nın ağzını kapatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Ardından canlı yayına Aleyna’nın yakın arkadaşı bağlandı. Beraber çalıştıklarını Aleyna’nın sevgilisi Ümit Can’ı çok iyi tanıdığını daha önce de birçok kez darp ettiğini ve bunu herkesin bildiğini söyledi. Ümit Can tarafından tehdit edilen Aleyna’nın defalarca yardım istediğini belirtti.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir