Aleyna Çakır cinayetinde aileden yeni rapor talebi: “Yeni tanık dinlensin, keşif tekrarlansın”

featured

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde boynunda iple ölü bulunmuştu. Sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun’un, daha önce Sema Esen’e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler ise ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada yer almıştı.

Doku ve sperm örnekleri eşleşti

Bunun üzerine Esen’in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Günlerce televizyon programına katılan Sema Esen’in ailesi, kızlarının ölümünden Ümitcan Uygun’u sorumlu tutmuştu. Soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenen raporda Sema Esen’in tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten savcılık, Esen’in ölümüyle ilgili iddialar üzerine dosyayı, ayrıntılı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndermişti. Hazırlanan raporda Sema Esen’de tespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı kişiye ait olduğu belirtilmişti.

Uyuşturucu davasından tutuklandı

Yaklaşık 2 ay önce iki kadınla uyuşturucu kullanırken görüntülerinin sosyal medyada yer alması ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun’dan, cezaevine sevk edilmeden önce DNA örneği alınmıştı.

Yeni tanığın dinlenmesi ve keşif yapılması istendi

Esen ailesi davayla ilgili yeni bir başvuru yaptı. Başvuruda; şüpheli Ümitcan Uygun ile Çakır’ın sık kullandığı Instagram ve TikTok benzeri uygulama verilerinin, hazırlanan “Mobil Cihaz İmaj Alma ve İnceleme Raporu”nda yer almadığı belirtildi. “Fiziksel” yerine “mantıksal” imaj alma metodunun uygulanması nedeniyle geçmişe yönelik mevcut ya da silinmiş birçok verinin rapora yansıtılamadığına yer verildi. Dilekçede, Ceza Muhakemeleri Kanunu’na (CMK) uygun bir şekilde, olayla ilgili maddi hakikati ortaya çıkarmak için tüm verileri içerecek bir adli imaj alma uygulaması yapılması gerektiği vurgulandı.

Dilekçede olayın şüphelisi olarak gösterilen ve arkadaşı olduğunu söylediği Uygun’un Çakır’ı öldürdüğünü iddia eden E. Ç.’nin de bilgisine başvurulması, olay yerinde yeni bir keşif yapılması da talep edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir