Aleyna Ağgül’ün cinsel taciz, istismar ve intiharında bıraktığı not adaleti getirdi

17 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün cinsel istismarda bulunup tehditleriyle intihara sürükleyen iş insanı Gökhan Argın, müebbet hapse çarptırıldı. Acılı baba Cemalettin Ağgül ise kızı Aleyna'nın ölümünün ardından açıklamalarda bulundu.

featured

Iğdır’da 17 yaşındaki Aleyna Ağgül‘e cinsel istismarda bulunan ve baskı yaparak intihara sürükleyen 43 yaşındaki işadamı Gökhan Argın, olaydan sonra serbest bırakılmasına rağmen, tutuklandı.

Aleyna’nın ölümüne neden olan cinsel istismar ve ölümünden hemen önce bıraktığı ortaya çıkan notun adaleti sağlamasına ilişkin evlat acısıyla yanıp tutuşan baba Cemalettin Ağgül ilk kez konuştu. İşte Aleyna’nın ölümüne ilişkin son dakika bilgileri

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Gökhan Argın, dün sonuçlanan davada, genç kızı cebir ve tehditle intihara yönlendirdiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

17 YAŞINDAKİ ALEYNA AĞGÜL’E CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

Iğdır’da yaşayan 17 yaşındaki Aleyna Ağgül, erkek arkadaşı Göktürk Argın’ın (18) babası işadamı Gökhan Argın’ın (43) cinsel istismarına maruz kaldı. Argın, bununla da yetinmeyip kaldığı evi basarak genç kızı tehdit etti. Bunalıma giren Aleyna, 30 Eylül 2021’de, yaşadığı apartmandan kendini atarak intihar etti. Geride ise “Ölümümden Gökhan Argın sorumludur” yazılı bir not bıraktı.

Olaydan sonra gözaltına alınan baba-oğul, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay ise yerel internet sitelerinde intihar olarak yansıtıldı. Ancak, genç kızın uzun zamandır Gökhan Argın’dan psikolojik şiddet gördüğünü ve intihara sürüklediği öğrenilirken, olayın perde arkası ortaya çıkmasıyla Gökhan Argın 7 Ekim’de tutuklandı.

BERAAT BEKLİYORDU

Argın, duruşmalarda genç kıza iftiralar atarak kendisini aklamaya çalıştı. 15 gün önceki duruşmada mütalaa veren savcı, zanlının “iyi hal indirimi” uygulanmadan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Dünkü karar duruşmasına, tutuklu bulunduğu Erzincan Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlanan Gökhan Argın, beraatini istedi. Davayı sonuçlandıran mahkeme ise sanığı, “Cebir ve tehdit kullanarak intihara yönlendirme” suçundan müebbet, “kasten yaralama” ve “şantaj” suçlarından ise 2 yıl 4 ay hapis ve 10 bin lira da para cezasına çarptırdı.

‘BAŞKA BİR KIZ DAHA VAR’

Ağgül ailesinin avukatı Sedat Karaoğlan, “Dosyada, sanığın oğluyla yazışmalarında başka bir kızın da başına aynı olayları getirdiği, bu nedenle Iğdır’dan göç ettiği sabit. Bu kız, sanıktan korktuğu için tanıklık yapamadı. Karar, nitelikli cinsel saldırı yönünden de eksik kaldı. Bu yöndeki talebimiz kabul edilmedi” dedi.

TEHDİTLERDE BULUNMUŞTU

Gökhan Argın, SABAH’ın ısrarlı yayınlarının ardından muhabir Halit Öztürk’e haber göndererek, “Haberleri kaldırsın yoksa gereğini yaparız” tehdidinde bulunmuştu. Tutuklandıktan sonra ise bu kez oğlu Göktürk Argın, sosyal medyadan ve yine aracılarla haber göndererek Sabah muhabirini tehdit etmişti.

ACILI BABA KONUŞTU: ‘ALLAH RAZI OLSUN

Aleyna Ağgül’ün babası Cemalettin Ağgül, kararın ardından Sabah’a açıklamalarda bulundu: “En büyük korkumuz olayın üstünün kapatılmasıydı. Sanık hem zengin, hem de ciddi bağlantıları vardı.

Zaten ilk gün sadece gözaltına alınıp bırakıldı. Sabah gazetesinden Allah razı olsun. İlk günden bugüne hep yanımızda oldu. Başka Aleyna’lar ölmesin diye gündemde tuttu. Tehdit edilse de vazgeçmedi. Bu karar tabii kızımı geri getirmeyecek ama en azından içimize bir parça su serpildi. Kızım daha rahat uyuyacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir