Aleyna Ağgül’ün ölümünde şok detaylar! Teyzesi ve kuzeni olayın perde arkasını anlattı…

featured

Aleyna Ağgül, 30 Eylül sabah 03:00 sularında Iğdır’da yaşadığı apartmanın önünde ölü halde bulundu. Daha 18 yaşına yeni giren genç kız, ilk belirlemelere göre intihar etmişti. Olay yerine gelen ekipler, yapılan incelemelerin ardından Aleyna’nın cansız bedenini Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Göktürk Argın çıplak fotoğraflarını çekti, Gökhan Argın tecavüz etti! Aleyna Ağgül, intihara böyle sürüklenmiş…

Trabzon’da gerçekleştirilen çalışmaların ardından Aleyna, Iğdır’da toprağa verildi. Olay günü polisin incelemeleri sonrası Aleyna tarafından yazılan ‘Ölümümden Gökhan Argın sorumludur’ notu incelemeye alındı. Aleyna’nın intihar ettiği sırada bölgede bulunan sınıf arkadaşı Göktürk Argın gözaltına alındı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI, SONRA TUTUKLANDI

O sırada ekipler Göktürk Argın’ın babası olan 42 yaşındaki Gökhan Argın’ı da gözaltına aldı. İfadesinde Aleyna ile ilişkisi olduğunu anacak ölümünde herhangi bir dahili olmadığını söylemiş ve delil yetersizliğinden dolayı sabah saatlerinde baba-oğul serbest bırakılmıştı.

Iğdır Emniyeti ise bu sırada hummalı bir çalışma yürütmeye başladı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri ile Asayiş Ekipleri, Aleyna’nın sosyal medyalarındaki mesajları ve telefonunu incelemeye başladı. Tanıklarla yapılan görüşmeler ve ifadelerin ardından Emniyet, mahkemeye Aleyna’nın ölümüne ilişkin bir rapor sundu.

Sunulan raporun ardından Hakim, şüpheli Gökhan ‘İntihara teşvik, şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatının gizliğini ihlal’ suçlamaları nedeniyle yakalanıp cezaevine gönderilmesi için emir çıkardı. Kısa sürede yakalanan Ağgül, cezaevine konuldu.

Iğdır’da Aleyna Ağgül’ü ölüme sürükleyen ırz düşmanı Gökhan Argın tutuklandı

“ARTIK SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELMİŞTİ”

Aleyna’nın ölümünden iki gün önce evinde kaldığı teyzesi K.A. konuştu.

Sabah’ın haberine göre, Teyzesi, Aleyna’nın Gökhan Argın’dan kurtulmak için karakola verdiği ifadeyi alıp Argın’ın ağabeysine götürmeyi ve büyüklerin devreye girmesini planlamıştı. Sokağa çıkamaz hale gelmişti diyen teyzesi şunları söyledi; “Gökhan Argın benim evime kadar geldi. Ben yokken kapımı tekmelemiş camımı yumruklamış. Komşular şikayet etmişlerdi. Yeğenim hep anlatıyordu. Nefes aldırmıyordu son zamanlarda. Gittiği yerde takip ediyordu, karşısına çıkıyordu. Artık sokağa çıkamaz hale gelmişti. Ama Aleyna bize hiç işin iç yüzünü anlatmadı. Demek ki büyük sırları vardı. Bana anlatmaya çekindi. Kimseye bir şey anlatmadı.

Aleyna ölümünden 2 gün önce benim yanımda kaldı. Bu konu ile ilgili olarak konuştuk. Bir şeyler yapmamız lazım dedik. O bir plan yapmıştı. Tek çare olarak Gökhan Argın’ın 60’lı yaşlarda bir ağabeysi var. Karakolda verdiği ifadeyi alıp abisine götürmeyi ve büyüklerin devreye girmesiyle peşinen düşeceğini düşünüyordu. Abisi onu dizginler diye düşünmüştü. Acı haberi alınca yıkıldık” diye konuştu.

Gökhan Argın, tehdit etmek için defalarca sahte hesap açmış! İşte Aleyna Ağgül’ü intihara sürükleyen mesajlar…

“NASIL TANIŞTIĞINI ANLATTI, SÜREKLİ KORKU HALİNDEYDİ”

Gökhan Argın’ın 9 Temmuz’da Aleyna’yı tehdit ettiği sırada evde tek olduğunu ve kendisi ile birlikte polise şikayet ettiğini söyleyen annesinin amcasının kızı N. Y. ise o gün genç kızın telefonundan polisin arandığını kayıtlara bakılması gerektiğini söyledi. Her şeyin Gökhan’ın oğlu Göktürk’ün babasını aramak için Aleyna’nın telefonu kullanması ile başladığını söyleyen Yeşilyurt o anları şöyle anlattı:

“Olay günü komşular çağırdı. Bir adam geldi. Aleyna’nın teyzesinin evinin kapısına vurdu, küfürler etti sonra arabada oturdu. Teyzesini aradık. Hastanedeymiş. Aleyna’yı çağırdım. Balkona çıktı. Çok korkmuştu. Bağırmalar duydum dedi. Polisi arayalım dedim.

Telefonunu aldım 155 i aradım. Aynen anlattım. Kızı rahatsız ettiğini söyledim. Şuan buraya bakıyor dedim. Sonra beni görünce uzaklaştı. Arabanın markasını vs hepsini söyledim. Hızla geldi. Küfür ederek tekrar gitti. Polis dediki bir daha gelirse bizi ara dediler. Eğer araştırılırsa Aleyna’nın telefonunda kayıtlı.

“GEÇİCİ BİR DURUMDUR DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM”

Ben adamın kim olduğunu bilmiyorum. Adamı ben şikayet ettikten 15-20 dakika sonra Aleyna teyzesini alıp bana geldiler. Nasıl tanıştığını anlattı. Ben adamın oğluyla arkadaşım, bir gün oğlunun telefonu yoktu, bana dedi ki senin telefonundan babamı arayabilir miyim dedi. Sonra ondan sonra her şey başladı.

Bunları anlatırken çok üzgündü. Çok rahatsız ettiğini söyledi. Ben şikayet et dedim. Defalarca gittim dedi vazgeçirdi dedi. Tam detaylara girmedi ama çok korkuyordu. Sürekli sigara içiyordu çok düşünceliydi. Biraz sohbet ettik rahatladı. Ben geçici bir durumdur diye düşünmüştüm. Ama öyle olmadı.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir