Alevi öğrencileri hedef alan din kültürü öğretmeni görevden uzaklaştırıldı! Ankara Valiliği’nden açıklama…

featured

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, ders sırasında Alevi öğrencilere tepki çeken sorular yönelttiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, “Ankara’nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir” denildi.

Ankara’da Alevi öğrencileri hedef alan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı

“ASLA KABUL ETMİYORUZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından Ankara’nın Mamak ilçesinde Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenin Alevi öğrencilere tepki çeken sorular yönelttiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Çelik, AK Parti olarak vatandaşların dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşündüklerini belirtti.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden ‘ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu’ iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup; konuyla ilgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir