ALES soru ve cevapları yayınlandı! 2021 ALES/3 soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

featured

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın ikincisi 19 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Adaylar sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtladılar ve hem sonuçlar için hem de sorular ve cevaplar için geri sayıma geçtiler.

SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Soruların yüzde 10’u herkese açık olarak tamamı ise sadece sınava katılan adayların erişimine açık olarak yayınlandı. Sınava katılan adaylar AİS sayfası üzerinden giriş yaparak sorulara ve cevaplara ulaşabilecekler.

ÖSYM’nin düzenlediği 2021 ALES/3 soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Aşağıdaki linke tıklayıp giriş yaparak sorulara ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

21 Kasım 2021 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2021-ALES/3) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 21 Kasım 2021 tarihinde saat 13.40’tan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

SORULARIN YÜZDE 10’U İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ALES/3 21 Kasım saat 10.15’te başladı. ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2021 ALES/3 81 ilde bulunan 90 merkezde yapıldı.

Akademik kariyer amacıyla binlerce kişinin katıldığı ALES sonuçları, 16 Aralık 2021’de açıklanacak. Adaylar ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden kullanıcı adı şifrelerini girerek sonuçlarını öğrenebilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir