ALES 2021 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? ALES 2021 sonuç tarihi

featured

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın ikincisi 19 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Adaylar sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtladılar ve hem sonuçlar için hem de sorular ve cevaplar için geri sayıma geçtiler.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM genellikle soruları ve cevap anahtarının aynı günün akşamında ya da ertesi gün yayınlıyor. Bu nedenle ALES 2021 /2  sınavının sorularının ve cevap anahtarının bu akşam yayınlanması bekleniyor.

Soruların yüzde 10’u herkese açık olarak tamamı ise sadece sınava katılan adayların erişimine açık olarak yayınlanacak. Sınava katılan adaylar AİS sayfası üzerinden giriş yaparak sorulara ve cevaplara ulaşabilecekler.

ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

19 Eylül 2021 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın sonuçları 14 Ekim 2021 günü erişime açılacak. Sonuçlar ÖSYM’nin sonuç sorgulama adresi olan “sonuc.osym.gov.tr” sayfasından kontrol edilebilecek.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

ALES Puan Türleri ve Test Ağırlıkları

– ALES Sayısal Puanı: 0,75 (Sayısal) – 0,25 (Sözel)

– ALES Sözel Puanı: 0,25 (Sayısal) – 0,75 (Sözel)

– ALES Eşit Ağırlık Puanı: 0,50 (Sayısal) – 0,50 (Sözel)

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunup bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanarak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde ediliyor.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülüyor. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanmaktadır.

Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir