ALES 2021 soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? ALES 2021 cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

featured

ALES 21 Şubat tarihinde yani bugün 81 il merkezinde yapılıyor. ALES sınavı tamamlandıktan sonra her sene olduğu gibi yine bu sene adaylar, ALES soruları ve cevapları ile ilgili detayları araştıracaklar. Peki 2021 ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

ALES ne zaman bitecek?

ALES sınavı için adaylar sınav binalarına saat 10.00’dan sonra alınmayacak. ALES sınavı 150 dakika sürecek.

ALES sınavına katılacaklar, ve sınava katılacak kişinin yanındaki bir refakatçi sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Aynı zamanda sınav görevliler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oluyor.

ALES soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

ALES sınavı 150 dakika sürüyor. Sınav sonrasında ALES soruları ve cevapları merak konusu. ALES sınavı sonrasında soruları ve cevapları yayımlanır. Ancak cevap anahtarının yayımlanacağı tarih henüz kesin açıklanmadı. Konu ile ilgili açıklama geldiği zaman detaylar haberde yer alacak.

ALES soruları cevapları ve sınav yorumları gündemde yer alıyor. Ertelenen 2020 ALES/2 oturumu bugün yapılıyor. Sınava başvuran adaylar giriş yerlerinde sınava giriyorlar. Sınavda adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. En son 16 Ağustos tarihinde yapılan ALES’in soruları ve cevapları 17 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı.

ALES sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı ile ilgİli henüz bir açıklama yapılmadı. En son 16 Ağustos tarihinde yapılan ALES’in soruları ve cevapları 17 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 17 Ağustos 2020 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebildiler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir