AKUT, Nasuh Mahruki’yi kapının önüne koydu

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki, Disiplin Kurulu ve Yönetim Kurulu'nun kararıyla AKUT'tan atıldı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran Mahruki, "AKUT’tan, AKUT’un büyük harf yazılması gerektiğini bile bilmeyen birinden gelen bir e-posta ile atıldığımı öğrendim." dedi.

featured

Nasuh Mahruki, kurucusu olduğu AKUT’tan kovuldu.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan 2016 yılında istifa eden AKUT kurucusu Nasuh Mahruki, 2019 yılında da Onursal Başkanlık’tan istifa etmişti. Mahruki, kurucusu olduğu AKUT’tan atıldığını açıkladı.

AKUT’tan atıldığını e-postayla atıldığını öğrenen Mahruki, AKUT Disiplin Kurulu, istifaya zorlandığım günlerden beridir taraflı, adaletsiz, yönetmeliğe aykırı kararlar alıyor. Yine aynısını yaptı. Tamamen taraflı, maddi gerçeğe ulaşmak, iddiaların doğruluğunu araştırmak için hiçbir çaba gösterilmeden DK & YK kararıyla AKUT’tan atıldım.” dedi.

Mahruki’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

26 yıl önce, Türkiye’de organize ve sistemli Arama Kurtarmanın A’sı bile yokken dağcı arkadaşlarımla birlikte kurduğumuz ve 20 yılı aşkın bizzat yönettiğim AKUT’tan, AKUT’un büyük harf yazılması gerektiğini bile bilmeyen birinden gelen bir eposta ile atıldığımı öğrendim.

AKUT Disiplin Kurulu, istifaya zorlandığım günlerden beridir taraflı, adaletsiz, yönetmeliğe aykırı kararlar alıyor. Yine aynısını yaptı. Tamamen taraflı, maddi gerçeğe ulaşmak, iddiaların doğruluğunu araştırmak için hiçbir çaba gösterilmeden DK & YK kararıyla AKUT’tan atıldım.

Bizzat CB Kültür Sanat Genel Koord. Orhan Karakurt tarafından yönetilen siyasi baskı kumpasıyla istifam sağlandıktan sonra, işbirlikçiler AKUTu Olağanüstü Genel Kurula zorlamış ve benimle 10 küsur yıl AKUTu başarıyla yönetmiş ekibi de komple değiştirmişti.

BİR ÇIKAR GRUBU BU YÖNTEMLE AKUT’UN YÖNETİMİNE ÇÖKTÜ

AKUT ölçeğinde bir STK’yı yönetmeye asla ehliyetli ve liyakatli olmayan ve yönetimde hiçbir zaman bulunmamış bir çıkar grubu bu yöntemle AKUT’un yönetimine çöktü. Enkaz devraldık yalanlarıyla Başkan altına AKUT aracı çekti, Sayman kardeşini işe yerleştirdi, diğer herkes sustu.

İstifamla OGKda verilen Onursal Başkanlık sorumluluğum ve 20 yılın emeği-birikimi gereği, AKUTun kurum kültürü ve değerlerine %100 aykırı benzeri keyfi ve küçük çıkarlar odaklı tüm karar ve uygulamalara her seferinde itiraz ettim ve AKUTun sahibi Türk milletini de bilgilendirdim.

AKUT’un yönetimine çökenler hakkımda baştan sona yalan ve iftiralarla dolu pek çok disiplin soruşturması açtı. AKUT’la ilgili paylaştıklarımda bir tek maddi hata bulunmamasına ve söylediklerimin tamamı doğru olmasına rağmen hiçbir araştırma yapmadan hepsinde beni suçlu buldular.

NE OLMUŞTU?

2016 yılında AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanlığını bırakan Mahruki, 2,5 yıl sonra AKUT Derneği Onursal Başkanlığı’na da veda etti.

İstifa metninde “AKUT kurum kültürü ve değerlerinden kabul edilemez şekilde uzaklaşmış olduğu için, beş temel değerimizden ikisi Dürüstlük ve Güvenilirlik olduğu halde, AKUT içinde hepimize yalan söyleyenler ve aramızı bozanlar ısrarla korunduğu için, Disiplin Kurulu işini yapamaz hale getirildiği ve bir baskı unsuru olarak kullanıldığı için, AKUT artık kuruluş ilkelerinden ve etik değerlerinden uzaklaştığı için…” ifadelerini kullanmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir