Yerli ve milli Aksungur SİHA, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi! İşte Aksungur’un çok konuşulacak özellikleri…

featured

Geçtiğimiz günlerde Aksungur SİHA 340 kilogramlık KGK-SİHA-82 ile 30 kilometre menzildeki hedefi vurarak büyük başarı sağlamıştı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Aksungur SİHA’nın ilk kez attığı 340 kilo ağırlığındaki KGK-SİHA-82 ile 30 kilometre menzildeki hedefi başarıyla vurduğunu duyurmuştu.

MÜJDEYİ İSMAİL DEMİR VERDİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birazdan yeni bir müjdemiz olacak, beklemede kalın” dedi.

Demir, yaklaşık 10 dakika sonra yaptığı ikinci paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İlk Aksungur’u teslim ettik! TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli Aksungur SİHA testleri başarı ile tamamlayarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Aksungur SİHA 750 kg faydalı yük kapasitesine ve en az 50 saat maksimum uçuş süresine sahip. Hayırlı olsun.”

AKSUNGUR’UN ÖZELLİKLERİ

Aksungur TUSAŞ’ın web sitesinde şu ifadelerle anlatılıyor:

“Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemidir. AKSUNGUR 40 bin feet’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahiptir.”

İşte Aksungur’un öne çıkan 8 özelliği:

-Yedekli ve Otonom Uçuş Kontrol Sistemi

-Yedekli otomotik iniş-kalkış sistemi

-Yedekli elektrik üretim ve dağıtım

-Yedekli yüksek veri hızlı dijital veri bağlantısı

-Acil durum meydanlarına iniş kabiliyeti

-Link kopması durumunda kalkış yapılan üsse otonom dönüş ve iniş kabiliyeti

-Katlabilir iniş takımı

-Görev süresi boyunca buz önleme kabiliyeti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir