İstanbul için flaş yağış uyarısı! Ankara dâhil 17 il daha var…

Meteoroloji, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere; 17 il için sağanak yağış uyarısı yaptı. İşte son dakika haberinin detayları…

featured

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, ”Pazartesi (Yarın) ilk saatlerden itibaren İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

ANKARA İÇİN SAĞANAK UYARISI!

Ankara Valiliği de yapılan meteorolojik değerlendirmeler sonucu kentin kuzey ve batı ilçelerinde 15 Ağustos günü sağanak beklendiği belirterek vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde uyarı mesajı yayımladı.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada ise; “15 Ağustos Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren görülecek sağanak yağışların ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

METEOROLOJİ’DEN İL İL UYARI

Ankara ve İstanbul dışında 15 il için daha uyarı yapıldı. Buna göre; yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusunda, Batı Karadeniz’de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da, Eskişehir ve Çankırı’da yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA İÇİN HORTUM UYARISI

Bursa da ise hortum bekleniyor. Bu gece saat 03.00’dan başlayıp 17.00’a kadar sürmesi beklenen yağışa ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir