Kaderimin Oyunu’nun yıldızı Akın Akınözü, keşfedilme hikayesini anlattı!

featured

Yapımcılığını Nazlı Heptürk’ün, yönetmenliğini ise Emre Kabakuşak’ın üstlendiği, senaryosunu Gül Abus Semerci’nin kaleme aldığı Star TV’nin yeni dizisi Kaderimin Oyunu, 3 Aralık Cuma akşamı ekran macerasına başladı.

Dizide Cemal karakterini canlandıran yakışıklı oyuncu Akın Akınözü ise Hürriyet Pazar’dan Hakan Gence’ye konuştu.

Kaderimin Oyunu dizisiyle ekrana yeniden merhaba diyen Akın Akınözü, keşfedilme hikayesini ve kendisine gelen yorumlara karşı hislerini paylaştı.

Akın Akınözü, oyunculukta keşfedilme hikayesini şöyle anlattı:

“Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul’a geldim. İpek Bilgin’le çok eskiden tanışırız. Craft Atölye’de bir süre eğitim aldım. O sırada atölyenin bizi yönlendirdiği bir deneme çekiminde bir menajerin ilgisini çektim ve onunla çalışmaya başladık. Katıldığım sayısız deneme çekiminden sonra bir gün ‘Muhteşem Yüzyıl: Kösem’ denemesine çağrıldım. Zeynep (Günay Tan) Hoca deneme çekimine geldi ve odada, ben daha oradayken ‘Tamam’ dedi. O anki heyecanımı unutamam. Hatta üstümü başımı çekimin yapıldığı odada unutup ayaklarım yerden kesilmiş bir şekilde çıkıp gitmişim. Bu şekilde başlayan kariyerim şimdi ‘Kaderimin Oyunu’ dizisiyle devam ediyor.”

KADERİMİN OYUNU-CEMAL HAKKINDA

Kaderimin Oyunu dizisinin ilk bölümündeki performansıyla çok konuşulan Akınözü, Cemal karakterini şöyle anlattı:

“Sevdiklerine sahip çıkamadığı için çok ağır bedeller ödemek zorunda kalan bir adam. Genç yaşında aldığı kararların yüklediği sorumlulukları taşıyacak olgunluğu gösteremiyor ve bu sorumlulukların altında eziliyor. Üzerine ‘en büyük hatam’ diyeceği bir seçim yapıyor… Bu karakteri seçmemdeki sebep, Cemal’in kendi kaderinin oyununda asıl değerin ne olduğunu anlayıp bu değer için tekrar bir mücadele vermesi ve oyundan özgürleşerek çıkabilmesi için ona yol arkadaşlığı yapmaktı.

Karakterlerimizin kendi kader oyunlarında yaptıkları seçimleri ve bu seçimlerin doğurduğu duygusal çatışmaları hayatın spontane ritminde gerçek bir yerden işleyerek izleyicilere kendi kader oyunlarını sorgulatıp bazı cevaplar buldurmayı umut eden bir iş…

Önceki projemde yolumun kesiştiği Beyti Engin’le çalıştık. Hikâyenin zenginliğini ve karakterin yolculuğundaki duygusal derinliği onun sayesinde daha iyi kavrayıp özümsedim.”

“ASİYE KARAKTERİNDE ÖYKÜ’YÜ GÖRDÜM”

Akın Akınözü, “Başrolü Öykü Karayel’le paylaşıyorsun. Senin hayalin bu projede onunla oynamakmış sanırım” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“Evet. Projeyi okuduğumda Asiye karakterinde Öykü’yü gördüm. Başka bir alternatif de düşünemedim. Bunu menajerim Günfer’le (Günaydın) de paylaşmıştım. Meğer o sırada Öykü’yle imza noktasına gelinmiş bile. Bu kadar içimden geçirdiğim bir isimle bu projede partner olma imkânı buldum. Bu da demek benim kaderimin oyunu (gülüyor).”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir