Akbank mobil çöktü mü? Akbank döviz alım satım işlemlerini durdurdu!

featured

Türkiye tarihi bir kriz yaşıyor. Doların 13.460 TL’ye kadar yükselmesi borsada da bankacılık endeksi hisselerine sert satışlar getirdi.

Banka müşterileri tarafından Akbank çöktü mü? sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılır oldu. Mobil uygulama üzerinden işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar hata ekranıyla karşılaşınca meraklandı. Akbank’ın yanı sıra diğer bankalarda da aynı sorunla karşılaşılıyor.

Peki Akbank mobil uygulamaya neden girilmiyor, ne zaman düzelmeye başlayacak? İşte son gelişmeler…

Dolar 13 TL’yi geçti, bankaların mobil uygulamaları çöktü! Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş Bankası…

AKBANK ÇÖKTÜ MÜ?

Sosyal medya kullanıcıları özellikle Yapı Kredi, İş Bankası ve Akbank uygulamalarına giriş yapmada sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Ancak konuyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Anlık döviz kurlarının değişimesiyle birlikte bankaların mobil uygulamalarının da etkilendiği düşünülüyor.

DÖVİZ ALIM SATIM İŞLEMLERİ YAPILAMIYOR

Döviz kurundaki artışın önlenememesiyle birlikte birlikte bankalar döviz alım-satım işlemlerini kısa süreli olarak durdurdu. Türk lirasının serbest düşüşe geçmesiyle birlikte dolar kuru bugün 13,30 seviyesini aşarak tarihi bir rekor kırdı.

Döviz kurundaki bu hareketliliğin inanılmaz boyutlara ulaşmasıyla bankaların mobil uygulamaları üzerinden döviz alım-satım işlemleri yapılamamaya başladı.

DOLAR REKOR TAZELEDİ

Dün günü 11.25’ten tamamlayan dolar yeni gün içinde her dakika rekor yeniledi. Kur 13 lira seviyesini geçerek rekor tazeledi. Altının gram fiyatı ise 722 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dünü 12.65’ten tamamlayan euro ise 13.94 ile rekor kırdı. Dolar endeksi, 96,6 ile son 16 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 96,4’te dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1250’den alıcı buluyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir