Akademisyen Neşe Nur Akkaya’yı başörtüsü yüzünden darp eden Eray Çakın, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

featured

İstanbul Nişantaşı’nda bulunan Mıstık Parkı’nda yaşanan olayda, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Neşe Nur Akkaya ve arkadaşları, başörtüsü nedeniyle Eray Çakın isimli şahsın önce bakışlarına ve sözlü tacizine maruz kaldı.

“Sizin gibileri istemiyoruz”

Eray Çakın daha sonra genç kızların yanına gelerek “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” diyerek nefret söylemlerinde bulundu.

Neye uğradığını şaşıran genç kızlar, şahsa “Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine Eray Çakın sözlü saldırılarını fiziksel boyuta taşıdı ve elindeki termos ve enerji içeceği şişesiyle Neşe Nur Akkaya’ya vurdu, ard arda yumruk attı. Akkaya aldığı darbelerle yere yığıldı.

İstanbul’da akademisyen Neşe Nur Akkaya, başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın’ın yumruklu saldırısına uğradı

Eray Çakın mahkemeye sevk edildi

Darp raporu alan genç akademsiyen şikayette bulundu. Gözaltına alınan Eray Çakın nefret söyleminde bulunup saldırdığını ifadesinde itiraf etti.

Nişantaşı’nda bir arkadaşıyla parkta oturan başörtülü araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya’ya saldıran Eray Çakın, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir