AK Partili yöneticinin özgeçmişine güncelleme geldi! Boğaziçi Üniversitesi sayesinde artık bir oğlu var…

featured

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak AK Partili Melih Bulu’nun atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik kara propagandanın sosyal medya ayağı da hız kesmiyor.

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci yazar Mehmet Çek, kendisine Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden geldiğini iddia ettiği şu mesajı paylaştı:

“..hocalar zoom üzerinden bizi dolduruyor, saatlerce iknaya çalışıyor, bir çok kolaylık sunuyorlar eyleme katılabilmemiz için..”

Öğrencilerin protestolara kendi iradesiyle katılmadığı algısını yaratmaya yönelik bu mesaja Yazgül Önen isimli AK Partili bir Twitter kullanıcısı da “kendi oğlu”nu örnek vererek destek verdi.

Kendisinin de bu duruma şahit olduğunu, Boğaziçi öğrencisi oğluna hocasının zoom özerinden toplantı çağrısı yapıp “endişeli olduğunuzu biliyoruz” dediklerini öne süren Önen “Biz çocuklarımızı eğitim alsın diye üniversite ye gönderiyoruz militan olsun diye değil..” diye yazdı.

Ancak oğlunun Boğaziçi Üniversitesi’nde okuduğunu öne süren Yazgül Önen’i özgeçmişi yanlışladı. AK Parti Tuzla İlçe Teşkılatı’nın internet sitesinde yer alan özgeçmiş bilgilerinde Önen’in “evli ve 5 kız annesi” olduğu yer alıyordu.

1 erkek annesi oldu

AKP’li Yazgül Önen’in bir oğlu olmadığına dair AK Parti Tuzla Teşkılatı’nın internet sitesinde yer alan bilginin görseli, sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılmaya başlayınca sitedeki bilgide “değişikliğe” gidildi. Önen’in Boğaziçi tartışmasından sonra yenilenen özgeçmişinde çocuk sayısıyla ilgili bilgi “1 erkek beş kız annesidir” ifadeleriyle değişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir