AK Partili Tevfik Göksu’nun “Yıkım değil yeniden yapım” dediği Osmanlı mirası Divanhane Karakolu binası yıkıldı…

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul’un tarihi yapılarından Kasımpaşa’daki Divanhane Eski Karakolu’nun yıkıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Mahir Polat, Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakolu’na ilişkin “Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolu’nu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık” açıklamasında bulundu.

Mahir Polat: Utanç duyuyorum

Mahir Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tüm çabalara rağmen yıkımın önlenemediğini bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi’ni suçlayan Mahir Polat şu ifadeleri kullandı:

“Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolunu devlet kurumlarının el birliği ile yıkmasından kurtaramadık. Korumacıyım, utanç duyuyorum! Hiç bir sebebi olmayan bu yıkımın müsebbibi Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi’dir.”

Kaftancıoğlu: Gece yarısı operasyonuyla yıkıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarihi binanın yıkımıyla ilgili açıklamada bulundu. Kaftancıoğlu, binanın gece yarısı operasyonuyla yıkıldığını belirtti.

Kaftancoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Yine bir geceyarısı operasyonuyla tarihi Kasımpaşa Divanesi Karakolunu yıktılar! İhya etmekten anladıkları şey yıkmak Öyle büyük bir kent suçu ki göreceksiniz yapanlar yargılanacak ve hesap verecekler ancak çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklarını merak ediyorum asıl.”

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Divanhane Karakolu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir