AK Partili Cahit Özkan suçu kamera açısına attı: “Yatay çekimden dolayı kalabalık iç içe geçmiş yansıyor”

featured

24 Mart’ta AK Parti 7. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Ankara Spor Salonu hınca hınç dolmuş, sosyal mesafe kuralları hiçe sayılmıştı. Koronavirüse rağmen seyircili kongre yapmakta ısrar eden AK Parti’nin çağrısına kulak veren on binlerce partili sabahın ilk saatlerinden itibaren salona gelmeye başlamıştı.

Erdoğan’ın “kar yağışı bütün mikropları temizliyor” dediği kongreden ‘lebaleb’ görüntüler…

AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan, AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde “maske, mesafe, temizlik” başlıklarına özenle dikkat ettiklerini savundu. “Burada bir vaka artışı falan olmayacağını” iddia etti.

Özkan, Haber Global’de Senem Toluay Ilgaz sorularını yanıtladı. Yayında, salgın döneminde kongrelere getirilen eleştirilerle ilgili konuşan Özkan şunları söyledi:

“Salgın tüm dünyada sıfırlanmadığı süreçle Türkiye’de de bitmeyecek. Özellikle kongre alanına gelen tüm delegeler testlerden geçirilmiştir. Trübünlerde ise maske mesafeyi kontrol almaya çalıştık.

O kalabalıktan bir şekilde geçip kongre alanına biz de geldik. Orada yatay çekimden ötürü alan dar olarak görünüyor ve kalabalık iç içe geçmiş gibi yansıyor. Bu konuda bir hassasiyetimiz vardı orada riski artıracak bir durum yoktur.

Maske, mesafe, temizlik konusunu özenle dikkat ettik. Burada bir vaka artışı falan olmayacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir