AK Parti’de LGBT açılımı! Ebrar Karakurt, AK Parti’ye İstanbul Sözleşmesi’ni uygulattı…

featured

Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu Ebrar Karakurt, kız arkadaşıyla paylaştığı fotoğrafla Türkiye’yi salladı.

21 yaşındaki voleybolcu Ebrar Karakurt, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda elde ettiği çeyrek final başarısında önemli pay sahibiydi. Saç stiliyle de hem Türkiye’de hem dünyada takımın en tanınan isimlerinden biri oldu.

“Filenin Sultanları” olarak da anılan Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığı şu dönemde ise Ebrar Karakurt yaptığı bir Instagram paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti. Karakurt bu fotoğrafta kız arkadaşına sarılırken görülüyordu.

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt ve kız arkadaşı aşka geldi! Olay fotoğraflar…

Fotoğraf önce çok sayıda beğeni aldı. Yorumlar çoğunlukla olumluydu. Fakat daha sonra fotoğrafın medyanın ilgisini çekmesiyle birlikte homofobik söylemler dolaşıma girdi.

Ebrar Karakurt bunun ardından pazar akşamı paylaşımını sildi. Saatler sonra ise benzer bir paylaşım yaptı: “Ben böyleyim” Paylaşımı takiben Ebrar Karakurt’a çok sayıda destek mesajı geldi. Twitter’da Karakurt’la ilgili 50 binden fazla mesaj yazıldı. Takım arkadaşları, sanatçılar, siyasetçiler, gazeteciler Ebrar Karakurt’a destek verdi.

Ebrar Karakurt, hakkındaki yorumlara Athena’nın şarkısı ile cevap verdi: “Ben böyleyim”

AK PARTİ’NİN LGBT İNADI KIRILDI

LGBT bireylere karşı sert söylemlerde bulunan AK Parti’de Ebrar Karakurt olayı “özel hayat, bizi ilgilendirmez” şeklinde karşılık buldu. Özellikle CHP’yi LGBT’ye destek olmakla suçlayan AK Parti’nin bu tutumu parti içindeki milli görüş tabanını rahatsız etti.

Ebrar Karakurt’un LGBT birey olması ve bunu ilan etmesine rağmen A Milli Voleybol Takımı’ndan atılmaması, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu duruma onay vermesi anlamına geliyor. AK Parti’ye yakın pek çok gazete ve köşe yazarı da Ebrar Karakurt’un yanında yer aldı.

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, A Milli Takım’dan çıkarılıyor! Cinsel yönelim paylaşımı Ankara’yı rahatsız etti…

EBRAR KARAKURT AK PARTİ’YE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULATTI

AK Parti’nin Ebrar Karakurt olayında takındığı pozitif tutum, “Ebrar, AK Parti’ye İstanbul Sözleşmesi’ni uygulattı” yorumlarını da beraberinde getirdi. KADEM başta olmak üzere AK Partili pek çok kadın milletvekilinin tüm itirazlarına rağmen kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin en önemli iptal gerekçesi ‘LGBT’nin normalleştirilmesi’ idi.

AK Parti’nin önce kabul ettiği daha sonra Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk’ün baskılarıyla reddettiği İstanbul Sözleşmesi ‘toplumsal cinsiyetten’ kavram olarak bahseden ilk uluslararası sözleşmeydi. “Karı-koca” gibi cinsiyet belirtici ifadeler yerine ‘eş veya birlikte yaşanılan birey (spouse or partner)’ ifadelerini barındıran sözleşmenin 4. maddesinde ‘cinsel yönelim’ yasal güvence altına alınmıştı. Eşcinsel literatürde de karı-koca gibi cinsiyet belirtici ifadeler reddedilerek ‘hayat arkadaşı’, ‘partner’, ‘eş’ veya ‘birlikte yaşanılan birey’ kavramları tercih edildiği bilinmekte. ‘Cinsel yönelim’ ise kişilerin karşı cinsiyete, hemcinsine, tek bir cinsiyete veya birden fazla cinsiyete karşı romantik veya cinsel çekim hissetmeye yönlendiren kalıcı kişisel nitelik olarak tanımlanıyor.

Ebrar Karakurt hadisesi ile birlikte AK Parti, LGBT açılımı da başlatmış oldu…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir