AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten CHP’ye sert eleştiri: “İftira siyaseti kendileriyle anılan bir mesele haline geldi”

featured

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları:

Suriye’den, Irak’tan ölümden kaçan insanlar ülkemize sığındı ve bu büyük millet bir kez daha mazlumların sığınağı olduğunu göstererek ölümden kaçanlara sahip çıktı.

Herkes mazlumlara sahip çıkılması hassasiyetini paylaştı.

Biz Avrupa’da bu politikamızı anlatırken şunu açık olarak söylerdik: Türkiye’de ırkçılık yapan, bu durumu istismar eden bir muhalefet partisi yoktur. Zaman zaman bazı isimler çıkıp ‘Suriyelileri niye alıyorsunuz?’ dedi.

Halbuki yaptığımız ölümden kaçan insanlara sığınak olduğumuzu göstermekti. Sonuçta bu insanları ölümden kurtardık. Gelecek nesillere de bu geleneği devam ettirdiğimizi gösteriyoruz.

(CHP’nin Albayrak’a suçlamaları); Politik tartışma erine işin içine aileyi karıştırıyorlar.

Biz diyorduk ki ‘aile değerlerini hedef almayın’. Ama gördüğüm kadarıyla bunda ısrar edecekler. O zaman aile değerlerine karşı saldırgan tutum, iftira siyaseti kendileriyle anılan bir mesele haline gelir.

(MB rezervleri) Şimdiye kadar yapılmış gizli saklı bir işlem yok. Her şey kanunlara ve piyasa kurallarına uygun bir şekilde yapılmış

(Yunanistan’la görüşme süreci) Türkiye Cumhuriyetini köşeye sıkıştırmak ya da zarar vermek için başkalarıyla kurduğunuz ittifakların, hiçbir işe yaramayacağını biz biliyoruz siz de biliyorsunuz. Sonuçta yapacağınız en sağlıklı şey, oturup Türkiye Cumhuriyeti ile kazan kazan temelinde bir anlaşmaya varmaktır.

Türkiye taviz vermeyecek, kışkırtıcılık yapılmamalı. Masayı oyalama taktiği olarak görme planı işe yaramaz.

(Hayvanları koruma kanunu)Bu kanunla ilgili hazırlıklar MYK’da değerlendirildi. Taslak haliyle bile AB standartlarının ötesinde ve üstünde. Paydaşlarla ciddi şekilde çalışılmış, iyi bir komisyon çalışması yapılmış, partimizde de iyi değerlendirilmiş bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.

En kısa zamanda Meclis’e geldiğinde kamuoyuna açıklanacak.

(Uygur Türklerinin durumu) Çin makamları ile görüşüyoruz, bu politikanın takipçisiyiz.

(Ekonomi ve hukukta reform süreci) Son aşamaya gelindi, kısa zamanda gündeme gelecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir