Ahu Yağtu mu, Cem Yılmaz mı haklı? Nafakayı eksik yatırınca icraya vermişti…

Cem Yılmaz'la eski eşi Ahu Yağtu arasındaki dava, tartışmaya neden oldu. Ünlü komedyeni haklı bulanlar kadar, Yağtu'yu destekleyenler de var.

featured

Türkiye’nin en çok kazanan sanatçıları arasında yer alan Cem Yılmaz’ın nafakayı indirmeye çalıştığına dair iddialar, sosyal medyada tepki çekti. Günaydın köşe yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında Ahu Yağtu ile Cem Yılmaz’ı kaleme aldı.

İşte o yazı…

Cem Yılmaz oğlu için eski eşine ödediği 10 bin dolarlık nafakayı mahkeme kararıyla 70 bin TL’ye düşürünce, Ahu Yağtu’dan istinaf hamlesi geldi.

Yağtu kararın kesinleşmediğini belirterek davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Yılmaz bu arada altı aylık nafakayı 70 bin TL olarak yatırınca Yağtu, “Karar kesinleşmedi kanunen nafakayı 10 bin dolar yatırmalı” diyerek Yılmaz’ı icraya verdi.

Desenize Yılmaz’ın pahalı koleksiyonundan bir araba gitti!

SABAH gazetesinden Deniz Yusufoğlu’nun yaptığı bu haber sosyal medyayı ikiye böldü. “Mahkeme kararı var, 70 bin TL ödemeli”, “10 bin dolar nafaka mı olur? Büyük para!” deyip Yılmaz’ı haklı bulanlar var.

Öte yandan “Daha karar kesinleşmemiş. 10 bin dolar ödemeli”, “Bu para Cem Yılmaz’a dokunmaz” deyip Yağtu’ya destek çıkanlar da var.

ASLINDA SEVİNMELİ!

Yağtu İstinaf Mahkemesi’nden karar çıkana kadar enflasyon altında ezilmek istemiyor olabilir. Elbette kararı mahkeme verecek.

Bazı okuyucular 70 bin ya da 10 bin doların ömür boyu ödeneceğini sanıyorlar. Hâlbuki bu nafaka çocuğun eğitim masrafları ve ihtiyaçları için.

Bu polemikle ilgili daha önce de yazmıştım, fikrim değişmedi: Ünlü ve zenginlerin boşanması pahalı olur! Nafaka miktarı nafakayı ödeyecek kişinin kazancına bakarak belirlenir. Cem Yılmaz gibiler sıradan insanlar değil!

Örneğin Madonna’nın boşandığı yönetmen eşi Guy Ritchie gariban bir adam değildi. Birçok ‘hit’ film çekti ama karısından 92 milyon dolar tazminat aldı.

Steven Spielberg boşanırken 100 milyon dolar, Michael Jordan 168 milyon dolar, Mel Gibson 425 milyon dolar tazminat ödedi.

Sadece bir reklam kampanyası için milyon dolarlar alan Yılmaz, boşanırken eşine 500 bin dolar tazminat ödediği için sevinmeli.

Yılmaz da belki de Türkiye’nin en çok kazanan sanatçısı. Çocuğunun nafakasını indirmek ona yakışmadı!

Cem Yılmaz’la Ahu Yağtu arasındaki nafaka krizi büyüyor! Ünlü komedyene icra şoku

CEM YILMAZ’IN ESKİ EŞİ AHU YAĞTU’DAN FLAŞ NAFAKA HAMLESİ GELDİ!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz 2012 yılında Ahu Yağtu ile hayatını birleştirmişti. Evliliklerinde bir oğlu dünyaya gelmişti. 2013 yılında 20 aylık evlilikleri bitirmişti. Cem Yılmaz 9 yaşındaki oğlu Kemal için aylık 10 bin dolar nafaka, Ahu Yağtu’ya 500 bin dolar tazminat ödenmesine karar verilmişti.

DOLAR ÖDEMEK İSTEMEDİ

Sekiz yıl boyunca oğlu için 10 bin dolar nafaka ödeyen Cem Yılmaz, dolar kurunun aşırı artışından sonra nafakanın azaltılması için İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Eski eşi Ahu Yağtu’ya dava açan ünlü komedyen nafakayı Dolar bazında değil artık 40 bin TL olarak ödemek istedi.

Mahkeme, Cem Yılmaz’ın 10 bin dolarlık nafakanın azaltılması talebini kısmen kabul ederek 70 bin TL olarak belirlenmesine hükmetti.

Mahkeme kararı sonrası Ahu Yağtu avukatı aracılığıyla kararı İstinaf mahkemesine taşıdı.

CEM YILMAZ’I İCRAYA VERDİ

Ünlü komedyen mahkeme kararı kesinleşmeden nafakayı 70 bin TL olarak yatırınca Ahu Yağtu, eski eşini avukatı Gülay Erinan aracılığıyla icraya vermişti.

Ahu Yağtu nafakanın kanunen 10 bin dolar olarak yatırılması gerektiğini ifade ederek eksik kalan kısmın ödenmesini talep etti.

İCRA İŞLEMİNİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Cem Yılmaz’dan karşı hamle gecikmedi. İcraya konu olan nafakayı mahkeme kararına göre yatırdığını belirterek hakkında başlatılan icra işleminin kaldırılmasını talep etti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir