Ahmet Türk: ‘Mansur Yavaş’a Kürtlerin oy vereceğini sanmıyorum’

HDP'li eski milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürt seçmenin Mansur Yavaş'a oy vermeyeceğini açıkladı. Türk, ayrıca İBB Başkanı İmamoğlu'nun çift dil kullandığına dikkat çekti.

featured

Türkiye siyasetinde uzun yıllar Kürtlerin önemli bir temsilcisi olan eski HDP milletvekili ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Independent Türkçe’den Faik Bulut’a konuşan Ahmet Türk’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Kürtlerin desteğin alıp alamayacağı sorusu yöneltildi. Türk, bu soruya “Mansur Yavaş’ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum” yanıtını verdi.

Teröristin sigarasını yakan Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu’nu fena tokatladı

“İMAMOĞLU ÇİFT DİL KULLANIYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Türk, “İyidir, hoştur, lakin başkan seçildikten sonra gittiği Diyarbakır’da bölge halkına seslendiği konuşmalarıyla son Rize konuşması arasında dağlar kadar fark var. Bu tür çift dil kullanmanın hangisi doğru?” diye sordu.

“KÜRTLER OLMADAN MİLLET İTTİFAKI KAZANAMAZ”

Oy aritmetiğiyle ilgili değerlendirmeler de yapan Ahmet Türk, “Kürtler olmadan, Millet İttifakı’nın seçimleri kazanamayacağı açıktır. 5 Bu dinamik salt sandığa gitmek için değil, mevcut iktidar sonrasında hayatın her alanına aktif katkıda bulunmak için de gereklidir” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir