Polise saldırarak kalkışma çağrısında bulunan Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu, HDP/PKK destekçisi Alman vakfını yönetiyor!

Geçtiğimiz haftalarda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Gezi provokasyonu yaparak polise saldıran, yine yakın zaman önce de kalkışma çağrısında bulunan terör destekçisi Türkiye İşçi Partisi vekili Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu, HDP ve PKK’yla yakın ilişkileri bulunan Alman Heinrich Böll Vakfı’nın yöneticilerinden…

featured

Devlet düşmanlığı yaparak Gezi darbesini savunan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde polise saldıran Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu’nun terör destekçisi Alman vakfında çalışması, yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu…

TİP’li vekil Ahmet Şık’tan kalkışma çağrısı

Alman Yeşiller Partisi ile doğrudan bağı bulunan dernek partinin Türkiye’deki kolu olarak faaliyetler yürütüyor. Alman Yeşiller Partisi ise son dönemlerdeki tüm seçimlerde Avrupa’da HDP’ye oy toplamak için gösterdiği çaba ve attığı adımlarla biliniyor.

Alman istihbaratıyla ilişkili olan ve özellikle Almanya’da yaşayan Türk kökenli Kürt vatandaşlarla da yakından ilgilenen Heinrich Böll Derneği’nin sorumlularından biri de Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu.

HDP ile olan ilişkisi aşikâr olan vakıf, HDP ve PKK hakkında belli dönemlerde detaylı çalışmalar yaptı.

Vakfın yaptığı bazı yayınlar ve organizasyonlar:

-2014 Gezi ve Türkiye konferansı

– 2014 Kadınlar Barış İstiyor Projesi

-2015 Soykırımın Yüzüncü Yıldönümü Sonrası Ermeni-Türk İlişkileri Konferansı
-2019 Diyarbakır’da LGBTI’liler Projesi.
-2019 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi deneyimi
-2014 Vahşi Kürdistan Klişeleri.


-2017 Trans Anma Günü.
-2014 PKK, terör örgütü listesinden çıkarılabilir açıklaması

 

2016’da yine Heinrich Böll Vakfı desteği ile İstanbul’da, sözde Ermeni soykırımı temalı bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Serginin sahibi Aris Nalcı.

Aynı Aris Nalcı, Asala mensubu olan ve Esenboğa havalimanında terör saldırısı sonucu 9 kişiyi öldüren Levon Ekmekçiyan anmasına destek veriyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir