İP’in yeni fırıldağı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ‘Abide Kavşağı ve askeri kanal’ iddiaları yalan çıktı

Şanlıurfa ve Adıyaman'da 18 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yıkıcı sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, şehrin uzun yıllar belediye başkanlığını yapan ve İYİ Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ortaya attığı yalanlar pes dedirtti.

featured

Adıyaman ve Şanlıurfa’yı etkileyen sel nedeniyle 18 vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde adeta göle dönen ve çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine neden olan Abide Köprülü Kavşağı tartışma yarattı.

8 kişinin yaşamını yitirdiği bölgeyle ilgili bazı iddialar gündem oldu.

ABİDE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TARTIŞMASI

Bazı medya kuruluşlarından Abide Kavşağı’nın 2022 yılında açıldığı ve açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı gibi ifadeler yer aldı.

Konunun aslı ise çok geçmeden ortaya çıktı.

KAVŞAK 2012 YILINDA YAPILDI

Ensonhaber canlı yayınına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı açıklamada, Abide Kavşağı’nın kendi döneminde değil 2012 yılında yapıldığını belirtti.

Kendisine iftira atıldığını belirten Beyazgül, O dönemin belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın köprüden sorumlu olduğunu belirtti.

Abide Kavşağı 2012 yılında çıksın birisi göstersin sizin zamanınızda yapıldı diye. Bunlar bizim dönemimize ait konular değil. O dönemin belediye başkanının çıkıp cevap vermesi lazım. O zaman belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ydı. Kendisi bu konuyu o kadar iyi bilmesine rağmen nasıl bana suçu atabiliyor. Benimle nasıl bağlantı kurabiliyor. Kendisinin bilgisi dahilinde yapılmış bizimle ne alakası var. Nasıl böyle iftiralar atılabiliyor. 2012 yılında sesiniz çıkmadı bugün kalkıyorsunuz suçu bize bırakıyorsunuz.

 

FAKIBABA’DAN ASKERİ KANAL YALANI

AK Parti’den İYİ Parti’ye geçen Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba HalkTV’de katıldığı canlı yayında; “Şanlıurfa’da askeriyenin içinden geçen kanalların girişi güvenlik nedeniyle kapalı olduğu için bütün sel suları Abide Kavşağı’na yöneldi. Kanal açılsaydı bu boyutta bir facia yaşanmayacaktı” sözleriyle kendisini aklama çabalarına devam etti.

ASKERİ KANAL İLE TAŞKININ ALAKASI YOK

Bölgede yapılan incelemelerde, kışladan çıkış noktasındaki bağlantının taşkın süresince hiçbir zaman hiçbir sebeple tıkanmadığı ortaya çıktı.

 

Şanlıurfa İtfaiyesi’nden alınan bilgiye göre; Abide Kavşağı bölgesinde taşkın yaşanmasının sebebi esas ve başlıca sebebi Cavşak Dere yatağının aşırı yağış sebebiyle gelen suyu taşıyamayarak yatağından taşması ve kapalı kanal üzerinden Kışla emniyet duvarını da 25 metre yıkmak suretiyle aşarak hareket etmesidir. Cavşak Deresinde sel felaketinde taşınan rusubat, sivil araç, kaya parçaları ve diğer yabancı maddeler kışla içerisinde kalarak Abide Kavşağı bölgesindeki hasar ve tahribatın mevcut seviyede kalmasını sağladığı kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir