Ahmet Davutoğlu’ndan hükümete Gara Operasyonu tepkisi: “Kurtarma operasyonları önceden söylenmez”

featured

13 vatandaşımızın şehit olduğu Gara operasyonu konusunda hükümete eleştirilerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı müjdeyi önceden verdi. Örgütler bu açıklamaları kendilerine göre değerlendirir, tedbir alırlar” dedi.

 

BÜLENT ECEVİT ÖRNEĞİ

Konuyla ilgili hükümete sert eleştiriler yönelten Davutoğlu, “Kurtarma operasyonları önceden söylenmez. Tutuklama operasyonları da aynı şekilde, önceden söylenmez. Ani darbe operasyonlarında kamuoyu desteği için iletişimi önceden de başlatabilirsiniz. Ama kurtarma ya da tutuklama operasyonlarında kamuoyu iletişiminin operasyonun bitiminde yapılması lazım. Örneğin Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında Bülent Ecevit her şey bittikten sonra açıklama yaptı. Bu durumdaysa Cumhurbaşkanı müjdeyi önceden verdi. Örgütler bu açıklamaları kendilerine göre değerlendirir, tedbir alırlar” şeklinde konuştu.

“BUNLAR DOĞRU İŞLER DEĞİL”

Açıklamasının devamında “Bütün soru işaretlerinin kaynağı da muhatabı da hükümettir” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Herkesin ortak meselesi olan terörle mücadeleyi sadece hükümeti ilgilendiren bir konuymuş gibi gösterip, soru soran muhalefeti de PKK yanlısı terörist ilan etmeye kalkıyorlar. Bunlar doğru işler değil.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir