Ahmet Davutoğlu’ndan çarpıcı iddia: “Çin ile yapılmış bir aşı sözleşmesi yok, sadece telefonla sipariş verilmiş!”

featured

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sık sık kendisini hedef alan Bahçeli tepki gösterdi.

Davutoğlu “‘Serok Ahmet’ diyerek kendince hakaret etmeye çalışıyor. Bahçeli Kürtçeye hakaret ediyor. Bana hakaret etmek için Kürtçeyi kendince kullanıyor. Bu Türkiye’de gerçek anlamda bölücülüktür” dedi.

Davutoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı.

Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle: 

“Son 4 yıl içinde Türkiye de içinde olmak üzere yükselen otoriter dalga biraz da Trump’ın o tek taraflı otoriter eğiliminden etkilenmişti. Türkiye’de otoriterliği tenkit ettiğimizde ‘Bütün dünyada otoriter liderler var’ deniliyordu. Türkiye sırtını ne Biden’a, ne Trump’a, ne Brüksel’e ne de Pekin’e dayamamalıdır. Türkiye demokrasi zemininde tam bağımsız bir politika yürütmelidir. Böyle bir politika yürütürsek saygı duyarlar, yürütemezsek ‘aptal olma’ diye mektup alırlar Ankara’da oturanlar.

Aşı konusunda iktidarın tutumu güven uyandırmaktan uzak. Tüm yatırımlarını ikinci faz denemelerini yeni bitirmiş Çin aşısına yaptılar. Diğer aşıları yok saydılar, alternatif bir arayışa girmediler.

Sağlık Bakanı iddialı bir açıklama yaptı, “11 Aralık’ta aşılamaya başlıyoruz” dedi ve kısa bir sürede 50 milyon hedefini koydu. 11 Aralık geldi geçti, aşı yok. 25 Aralık geldi geçti, aşı yok. Nihayet aşı geldi ama 3 milyon doz. Yani 1.5 milyon insana aşı. Eğer gerçekten Çin ile yaptığınız 50 milyon dozluk bir aşı sözleşmesi var ise bize bir gösterin. Ama yok.

‘Serok Ahmet’ diyerek kendince hakaret etmeye çalışıyor. Bahçeli Kürtçeye hakaret ediyor. Bana hakaret etmek için Kürtçeyi kendince kullanıyor. Bu Türkiye’de gerçek anlamda bölücülüktür.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir