Ahmet Ağaoğlu’ndan ‘Hükümet istifa protestosuna rağmen stadı terk etmedi’ iddialarına yalanlama

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe-Konyaspor maçında yapılan "Hükümet istifa" tezahüratlarının ardından maça davet edilen diğer kulüp başkanlarının stadı terk ettiği, ancak kendisinin kaldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

featured

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe-Konyaspor maçıyla ilgili kulüp sitesinden flaş bir açıklama yaptı.

Bilindiği üzere bordo-mavililerin başkanı hakkında ‘hükümet istifa seslerini duyan başkanlar stadı terk etti, bir tek Ağaoğlu kaldı’ şeklinde suçlama yapılmıştı.

AĞAOĞLUN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ahmet Ağaoğlu, Trabzonluların kendisini eleştirdiği konu hakkında konuştu.

Ağaoğlu; “Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından kulüp olarak futbol ailesinin birlik ve beraberlik içerisinde duruş göstermesi doğrultusunda organizasyonlar gerçekleştirdik.

Trabzon’da oynadığımız Basel karşılaşmasını TFF Yönetimi, Kulüp Başkanlarımız ve tüm takımlarımızın taraftarlarıyla birlikte izleyerek herkesin takdirini kazanan bir görüntü sergilediğimiz kamuoyunun malumudur.”

‘ALİ KOÇ’UN DAVETİYLE GİDİLDİ’

“Amacımız bu zorlu süreçte tüm imkanlarımızla devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuz mesajını vermekti.” diyen Ahmet Ağaoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Akabinde Fenerbahçe Başkanı Sn. Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Sn. Ahmet Nur Çebi’nin sahalarında oynanacak erteleme maçlarında bu birlik ve beraberliğin sürdürülmesi amacıyla yapmış oldukları davete TFF Başkanımız ve diğer Kulüp Başkanlarımız ile birlikte katıldık. Amacımız aynı, sloganımız; omuz omuza devletimizin ve milletimizin yanındayızdır.”

‘TÜM BAŞKANLAR AYNI ANDA ÇIKTI’

Ahmet Ağaoğlu ayrıca tüm kulüp başkanlarını stadyumu aynı anda terk ettiğinin altını çizdi:

“Bazı basın yayın organlarında yazıldığı gibi Fenerbahçe – Konyaspor karşılaşması oynanırken bir grup taraftarın yapmış olduğu protesto sırasında diğer kulüp başkanlarının stadı terk ettiği ve benim ise maç sonuna kadar oturduğum şeklinde yer alan ifadeler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Maçın bitimine 10-15 dakika kala diğer kulüp başkanlarıyla birlikte kalkarak stadyumdan birlikte ayrıldık.”

‘HEMEN ERTESİ GÜN DEPREM BÖLGESİNE GİTTİK’

“Hemen ertesi günde ise saat 07.00’de deprem bölgesine giderek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’u ziyaret edip, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’yu da telefonla arayarak günlerdir sürdürmüş oldukları özverili çalışmalar ve insan üstü gayretlerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı arz ettik. Dün olduğu gibi bugün de camia olarak tüm imkanlarımızla devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu kendilerine belirttik.”

‘AHMET AĞAOĞLU YERİNDEN KALKMADI’ HABERLERİ NE AMAÇLA YAPILDI ANLAMIŞ DEĞİLİZ’

“Aynı zamanda Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu’yla 1 Mart’ta gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Omuz Omuza’ yardım kampanyasında da nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk.

Hal böyle iken, maç esnasında bazı protestolar yapılırken bütün kulüp başkanları stadyumu terk etmelerine rağmen ‘Ahmet Ağaoğlu yerinden kalkmadı’ şeklinde yazılan yazıların gerçekle yakından uzaktan ilişiği olmadığı gibi hangi amaçla yapıldığını da anlayabilmiş değiliz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir