Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yıllar önceki görüntüsü! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararının ardından Afyonkarahisar’a vali olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı Türkiye'nin ilk başörtülü valisi oldu. Atama kararı sonrası sosyal medyada Yiğitbaşı'nın yıllar önce bir televizyon programında yaptığı konuşmanın videosu da gündem oldu.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan kararname ile 10 ilin valisi görevden alındı, 20 ilin valisi değişti. Görevden alınan 9 vali, Vali Mülkiye Başmüfettişliği’ne, 1 vali ise Teftiş Kurulu Başkanı görevine getirilirken, yerlerine yeni vali atandı.

TÜRKİYE’NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ VALİSİ OLDU

Görevlendirmeler arasında en dikkat çekici olanı hiç kuşku yok ki Afyonkarahisar Valiliği’ne atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı’ydı. Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi oldu.

YILLAR ÖNCE KATILDIĞI PROGRAM SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Afyonkarahisar Valiliği’ne atanan Yiğitbaşı’yla ilgili bir video ise sosyal medyada büyük ses getirdi. Yıllar önce katıldığı bir televizyon programında başörtüsü özgürlüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Yiğitbaşı yayın sırasında şu ifadeleri kullanmıştı;

“Suskunluk sarmalında birey eğer yalnız olduğunu hissediyorsa görüşlerinde ve çevresinden çok fazla destek alamayacağını düşünüyorsa kendisini saklamak ve gizlemek durumunda hissediyor, dışlanmak endişesi yaşıyor. Ben çok şükür sizin politikalarınız ve özgürleştirici adımlarınız sayesinde o zamanlar imam hatip lisesi mezunu olduğumu ve şu başörtülü kimliğimle eğitim görme durumunu saklamak yolunda kaldım, vicdanen ne kadar rahatsız olsam da. Ama şu an Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde doktora yaptığım okulda başörtümle yardımcı doçent olarak görev yapmaktayım. Buna öncelikle çok teşekkür ediyorum, buna vesile olduğunuz için.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir