Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk ettiği iddia edildi! “Vatanı savunmaya devam edeceğim” demişti…

featured

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban’ın ülkenin 34 vilayetinin 18’inin merkezinde kontrolü ele geçirmesinin ardından sessizliğini bozmuş ve devlet televizyonunda yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, “Geleceğinizden endişe ettiğinizi anlıyorum. Cumhurbaşkanınız olarak sizi temin ederim ki istikrarsızlığın yayılmasını, şiddeti ve halkımın yerinden edilmesini önlemeye odaklanacağım. Dayatılan çatışmanın masum insanların ölümüne, 20 yıllık kazanımların kaybına, kamu altyapısının tahrip olmasına ve uzun süreli istikrarsızlığa neden olmasına izin vermemeye çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı.

“Vatanı savunmaya devam edeceğim”

“Vatanı savunmaya devam edeceğim” diyen Gani, “Siyasi liderler, Afgan halkının çeşitli kesimlerinin temsilcileri ve uluslararası ortaklarımızla hükümet içinde kapsamlı istişareler yaptık. İstişareler devam ediyor ve sonuçlar yakında paylaşılacak” şeklinde konuşmuştu.

Ülkeyi terk etti iddiası

Taliban’ın başkent Kabil’e girişiyle birlikte Afganistan’da yönetimin devri için hazırlıklar yapılıyor.

Afganistan medyasından Tolo News, Afgan hükümeti ile Taliban arasında gerçekleştirilmesi planlanan müzakereler başlamadan, Cumhurbaşkanı Gani’nin ülkeyi terk ettiğini ve Tacikistan’a kaçtığını aktardı.

Gani’nin gün içerisinde istifa ettiği öne sürülmüştü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir