Adnan Oktar için 1198 yıl hapis talebi

Bölge Adliye Mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görülen davada savcılık, sanık Adnan Oktar'ın çeşitli suçlardan 1198 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

featured

Adnan Oktar Organize Suç Örgütü’ne yönelik dava 11 Ocak 2021’de karara bağlanmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından incelenen karar, usul yönünden bozularak yargılamanın yeniden yapılması için yerel mahkemeye gönderilmişti.

Bozma kararının ardından Marmara Cezaevi karşısında bulunan salonda görülmeye devam edilen 72’si tutuklu 215 sanıklı davada celse arası mütalaa açıklandı.

455 SAYFALIK MÜTALAA

Açıklanan 445 sayfalık mütalaada, FETÖ silahlı terör örgütü ile Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün oldukça benzer saiklerle hareket ederek insanların dini hassasiyetlerini manipüle ettikleri, örgüt amaçları için her türlü suçu işlemekten geri durmadıkları, örgüt liderine mutlak itaat, hücre tipi yapılanma, tedbir ve gizlilik yöntemleri bakımından da oldukça benzer yapıda oldukları kaydedildi.

Açıklanan mütalaada, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün sanık Adnan Oktar’ın mehdiyet inancı, fikir ve ideolojisi etrafında, lüks ve eğlenceyi merkezine İslamiyet yorumu ile mehdiyet inancının gereği olarak küresel bir güç olmayı amaçladığı, amaçlarını gerçekleştirmek, maddi, manevi ve beşeri güç elde etmek için ahlaki ve hukuki normları hiçe saydığı ve amaçları doğrultusunda şekil alan kendine özgü yapıda bir örgüt olduğu kaydedildi.

MAĞDURLARA CEZBEDİCİ FIRSATLAR SUNULDU

Mütalaada, örgütte Adnan Oktar’a ve hiyerarşik üstlere tam teslimiyetin sağlanması ve ayrılıkların engellenmesi için detaylı biçimde belirlenmiş yöntemler dahilinde hareket edildiği, bu yöntemlerin mağdurlar üzerinde yüzlerce kez uygulandığı ve her aşamada neyin kim tarafından, ne şekilde yapılacağının, mağdurun muhtemel tavırlarına karşı hangi alternatif planların devreye sokulacağının adeta bir film senaryosu gibi doğaçlamaya imkan vermeyecek ölçüde tüm detaylarıyla ustaca belirlendiği aktarıldı. Bu yöntemlerin muhatabı mağdurun hayatının doğal akışı içinde karşılaştığı ve bir daha tekrar etmesi mümkün olmayan cezbedici fırsatlar olarak sunulduğunun belirtildiği mütalaada, bu fırsatın etkisine kapılan mağdurların artık dönüşü olmayan bir yola girerek, iradelerinin kademeli olarak ortadan kaldırıldığı belirtildi.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRMAK İÇİN DUYGUSAL BAĞ

İHA’nın haberine göre, örgüt üyelerinin yeni eleman kazanma amacıyla sosyal medyadan veya insanların toplu olarak bulundukları yerlerden örgüt ve örgüt liderine potansiyel yarar vaat eden kişilerin tespit edildiğinin anlatıldığı mütalaada, bu kişilerin bir kısmına dini anlatım, bir kısmına ise lüks hayat içinde yaşama, iş bulma, hileli evlenme vaadi verildiği, örgüt liderinin talimatı doğrultusunda gerçekte arkadaşlık ilişkisi içine girme gayesi olmadan, mutlak hedef olan örgüte ve örgüt liderine eleman kazandırma amacıyla örgütsel anlamda duygusal bağ kurmak için harekete geçtiği belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir