Adanalı Ramo’nun gerçek adı ne? Ramo gerçek hayatta kim? Ramo’nun gerçek hayat hikayesi nedir?

featured

Ramo yayınlandığı günden bu yana özellikle de aksiyon ve heyecanlı yapımlara ilgi duyanlar tarafından yakından takip ediliyor. Ramo gerçek hayat hikayesi aksiyon ve yer altı dünyasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden seyircinin merakını cezbediyor. Adana’nın Taşkapı Mahallesi’nde “Pompacılar” olarak bilinen ailenin hayat hikayesidir, Ramo. Kendi mahallesinde bir yardımsever, hayırsever ve kahraman olarak biliniyor. Ancak karanlık alemin başbelası olmaya and içmiş, zirveye çıkmak için de her türlü hileye başvurmaya hazır olduğunu ortaya koyan bir karakter. Peki, Ramo gerçek hikayesi var olan bir karakter mi yoksa tamamen kurgusal bir senaryonun eseri midir? Adanalı Ramo gerçek hayatta var mıydı? 

Ramo’nun gerçek hayatta olup olmadığı konusunda ilk fikri dizinin yapımcılarından alabiliyoruz. Yapımcının dizinin jenerik kısmına koyduğu açıklamaya göre Ramo gerçek bir karakterin hayat hikayesidir. Ancak gel gelelim Ramo’nun canlandırdığı karaktere benzer gerçek hayat hikayelerinin olup olmadığına…

HAPİSHANEDE AKSİYON ZAMANI

Ramo’nun cezaevine düştüğü günlerden aksiyon sahneleri:

https://youtu.be/AuOQZpUL9z8

Ramo Gerçek Bir Hayat Hikayesidir

Türkiye’nin yer altı dünyasını, karanlık dehlizlerini, suç çetelerini birazcık da olsa bilenler aslında Ramo’nun hikayesinin ne kadarının gerçek olup olamayacağına tek başına karar verebilir.

Şöyle ki, dizideki abartılı sahneler dışında, yani yürüyerek karşısına çıkan herkesi tek tek bilgisayar oyunundaymış gibi vurmalar falan, birçok konu aslında gerçek hayatta aynen yaşanıyor.

https://youtu.be/fW5bzYg1dvk

Adana’nın kenar semtlerinde ve mahallelerinde kümelenen suç örgütlerinin Ramo dizisinde işlenen konuların daha fazlasını yaptıkları herkesin malumudur. Özellikle uyuşturucu, kadın ticareti, akaryakıt kaçakçılığı, çek ve senet tahsilatı, haraç kesme gibi yasadışı suçların tamamının buralarda işlendiği biliniyor.

Ramo gibi isimlerin de yer yer bu dünyada isim yaptıkları da biliniyor. İsim vermek doğru olmaz; ancak herkesin kendi çevresinden bildiği, yakından tanık olduğu Ramo karakterine benzer çok sayıda insana rastlamak mümkündür.

Özellikle de Adana’da Doğu ve Güneydoğu’dan göç etmiş ailelerin arasından, Arap ülkelerinden gelen ailelerden veya Türkmen boylarının sonradan şehirlere yerleşen aileleri arasından bu tip isimlerin sık sık çıktığı bilinir.

Hemen hemen her kesimin, şehrin, kasabanın ve mahallenin aslında bir Ramo’su var. Gerçek adını bilsek de bilmesek de…

Adana’da organize suç örgütü liderliği ile bilinen Ramazan isimli bir kişi var. Hatta yakın zamanda düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adana ve birçok şehirde düzenlen eş zamanlı operasyonda adamlarıyla birlikte tutuklanarak gözaltına alınan Ramazan isimli çete lideri 2018 yılında birçok suçtan suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırıldı. Şu anda da cezaevinde bulunuyor. Ramo dizisindeki karakterin bu kişiyi anlatıp anlatmadığını ise bilemiyoruz.

Özetle, Ramo gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir