Adana’da patlama mı oldu? Adana’da sonic patlama iddiası! Sonic patlama nedir?

featured

Kısa sürede sosyal medya platformlarında gündem olan patlama iddiasının kaynağının, savaş uçaklarının alçaktan uçması sonucunda oluşan sonic patlama olduğu düşünülüyor.

Patlamanın şiddetli gök gürültüsü olabileceği de değerlendirilirken halk, resmi bir açıklama bekliyor.

Patlama seslerinin alçak uçuş yapan uçakların ses hızını geçmeleri nedeniyle oluşan “sonic patlama” olabileceğini kaydedildi

Petrol istasyonunda patlama mı oldu?

Adana Tarsus’da da hissedilen patlamanın Dağlıoğlu mahallesinde Memoil yakıt istasyonunda olduğu gelen iddialar arasındaydı. Petrol istasyonuna giden vatandaşlar, iddiaların doğru olmadığını söyleyip söz konusu petrol istasyonundan fotoğraf paylaştı ve her şeyin yolunda olduğunu belirtti.

Sonic patlama nedir?

Patlama seslerinin hem Tarsus hem de Adana’da şiddetli şekilde duyulması “sonic patlama” ihtimalini güçlendiriyor.

Sonic patlama, bir nesne havada ses hızından daha hızlı hareket ettiğinde oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilen sestir. Sonic patlamalar, insan kulağına bir patlama ya da gök gürlemesi gibi gelen, muazzam miktarlarda ses enerjisi üretir. Ateşlenen bir merminin patlama sesi veya bir kamçının sesi küçük sonic patlamalar olarak sayılabilir.

Büyük süpersonik uçaklardan kaynaklanan sonik patlamalar özellikle gürültülü ve ürkütücü olabilir, insanları uyandırabilir ve bazı yapılarda küçük hasara neden olabilir. Bu yüzden bu tür uçakların karaların üstünde uçmasına yasak getirildi.

Sosyal medyada gündem oldu

Adana ve Tarsus’ta duyulan 2 patlama sesi sonrası sosyal medya sitesi twitter’da #adana ve #patlama hashtagları Türkiye gündeminde trend konular arasına girdi.

https://twitter.com/dilamlive1/status/1402403467612807168?s=20

https://twitter.com/GirayhanUckan/status/1402390085778149381?s=20

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir