Adana’da tükürük cinayeti! Eski milli atlet Ahmet Pekyen’i balkondan vurdu!

Adana'da balkondan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden eski millî atlet Ahmet Pekyen'in katil zanlısı Lokman D.,'nin sorgusu devam ediyor. Balkonda pusu kuran Lokman D.'nin bir gün önce Ahmet Pekyen'in oğlu Onur Pekyen'in kafasına tükürdüğü, kavganın bu yüzden çıktığı öğrenildi.

featured

Olay, Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Balsoy Apartmanında meydana geldi. 5 katlı apartmanın 3’üncü katında oturan Lokman D. ile alt katta oturan Ahmet Pekyen ve ailesi, çöp atma yüzünden tartıştı.

Lokman D., geçtiğimiz Pazar günü yaklaşık 1 yıldır çöp atma yüzünden kavgalı olduğu Onur Pekyen’in kafasına tükürünce taraflar arasında sözlü tartışma çıktı.

Oturduğu apartmana yakın bir ekmek kulübesinde çalışan baba Ahmet Pekyen, kavganın büyümemesi için araya girerek olayı yatıştırdı. Kavga sırasında Lokman D.’nin, Pekyen ailesini “Sizi öldüreceğim” diyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

BALKONDA PUSU KURDU

İddiaya göre; Kavganın ertesi günü Lokman D., pompalı tüfekle balkonda pusu kurarak Onur Pekyen’in işten dönmesini bekledi.

Ahmet Pekyen, sırada oğlunun kontrol etmek için apartmanın önüne gelen baba Ahmet Pekyen’i gören Lokman D., tüfekle 3. Kattan aşağıya doğru ateş etti.

Boynundan vurulan Ahmet Pekyen kaçmaya çalıştı ancak bir süre sonra yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Pekyen, yaşamını yitirirken katil zanlısı Lokmna D., olayda kullandığı silahla birlikte gözaltına alındı.

Ortaokul yıllarında atletizm milli takımına seçilen, Türkiye birincilikleri bulunan ve Balkan Şampiyonası’nda 6’ncı olan Ahmet Pekyen’in cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Katil zanlısının sorgusu devam ederken Ahmet Pekyen’in Kabasakal Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

AHMET PEKYEN KİMDİR?

Ortaokul yıllarında milli takıma seçilen, Türkiye birincilikleri bulunan ve Balkan Şampiyonası’nda 6’ıncı olan Ahmet Pekyen, 1980 darbesinden sonra sporu bıraktı.

1987 yılında Anavatan Partisi’nin bombalanması olayında suçlanıp gözaltına alındı. Pekyen, iddiaya göre gördüğü işkence nedeniyle omuriliğindeki zedelenme sonucu yüzde 50 engelli kaldı. Bu suçlamadan beraat eden Pekyen, bir dönem Anadolu Halkları Derneği Başkanlığı da yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir