Abdülkadir Selvi: “Erdoğan’ı dolar kuru üzerinden tasfiye etmek isteyenlerin kurduğu kumpasa geçit vermememiz gerekiyor çünkü başka Erdoğan yok”

featured

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında ekonominin düzelmesi için ‘anahtar’ olarak Erdoğan’ı adres gösterdi.

Selvi yazdığı köşe yazısında “Yüksek döviz kuruna dayalı, yüksek büyüme ile istihdamı önceleyen bir politika bu. Kimileri esin kaynağının Çin’in ekonomik sıçraması olduğunu savunuyor. Ekonomist değilim. Ancak dikkatli bir gözlemciyim” diyerek AK Parti iktidarından önceki dönemi ve 2001 krizini anlattı.

“AK PARTİ’NİN RAKİBİ NE CHP NE DE İYİ PARTİ”

Türk Lirası’nın rekor değer kaybı hakkında Selvi, “Bugün yaşananları yok sayamayız. Onlara gözümüzü kapatamayız. Hem nasıl yok sayacaksın ki, eylül ayında dolar 8.30 liraydı. Üzerinden yıllar geçmedi. Birkaç ay içinde dolar 13 lirayı aştı. Bir günde yüzde 17 oranında yükseldi.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“AK Parti’nin rakibinin ne CHP ne de İYİ Parti olduğunu yazıyorum. AK Parti’nin rakibinin “Ekonomi Partisi” olduğu gerçeğinin üzerinde duruyorum. 2023’e giderken, muhalefet değil ama ekonomideki bu çalkantı kaygılandırıyor.”

SELVİ’DEN ERDOĞAN’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Abdulkadir Selvi, yazısının devamında ise Erdoğan’ı adres gösterdi.

“Erdoğan bu ülke için çok büyük hizmetler yaptı. Onu tasfiye etmek isteyenlere geçit vermememiz gerekiyor. Çünkü Başka Erdoğan yok” ifadeleri ile Erdoğan’ı öven Selvi, şu yorumda bulundu:

“Sağlam durmak lazım ama büyük ekonomik çalkantıların büyük siyasi sonuçları olduğunu da gözden kaçırmamak gerek. Erdoğan bu ülke için çok büyük hizmetler yaptı. Erdoğan’ın bu ülke için yapacağı çok daha büyük hizmetler var. Onu dolar kuru üzerinden tasfiye etmek isteyenlerin kurduğu kumpasa geçit vermememiz gerekiyor. Çünkü, başka Erdoğan yok. Bunun anahtarı da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yatıyor”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir