Mutaafi al-Şead: ‘Abdestsiz gezen toplumda enflasyon fakirlik olur’

İslami Ekonomi Konfederasyonu Başkanı Mısırlı alim Mutaafi al-Şead, ‘’Abdestsiz gezen toplumda enflasyon fakirlik olur’’ dedi.

featured

Enflasyon son dönemlerde tüm dünyanın başına bela oldu. Devletler enflasyonla mücadele için yoğun çaba sarf ederken, gerekli ekonomik adımları da atmaya devam ediyor.

Ancak farklı farklı çözümler de gelmiyor değil. Son olarak İslami Ekonomi Konfederasyonu Başkanı Mısırlı alim Mutaafi al-Şead’in, YouTube kanalındaki yayınında ‘’Abdestsiz gezen toplumda enflasyon fakirlik olur’’ dediği iddia edildi.

Sosyal medyada da gündem olan Mısırlı alimin ‘’Abdestsiz gezen toplumda enflasyon fakirlik olur’’ açıklamasına şöyle tepkiler geldi;

allah’ın indirdiği tertemiz din, rizk allah’tandır. ondan başka kimse bir hurma tanesi bile getiremez diyor. bu emir bize söylüyor ki, ekonomi dediğiniz şey sadece allah’tandır. yüce allah rızkı tertemiz olan ve ibadet ile ruhunu tahkim eden mümine tam indirir. bugün islam toplumlarında abdestsiz gezme ve küfürlü konuşma var.

enflasyon allah’ın rızkı azaltarak kulu uyarmasıdır. bugün başta gusül olmak üzere abdestsiz gezmenin önünü alırsak enflasyon, kıtlık fakirlik olmaz. müminler altın tepsilerin üzerinde bıldırcın ve bal kavunu yerler.

isviçreliler hep abdestli geziyor demek ki

cahillere masallarda bugun. yahu bu adamlar niye boyle?

isviçre, isveç, norveç ve danimarka o yüzden aç çıplak geziyor deseneee… ben de diyorum bu adamlar neden bu kadar kötü durumda. ters yorum: hepsinin bayrağında haç var ve hepsi refahın en yüksek olduğu ülke, acaba bizim dinde mi sorun var?

siyasal islamcı her yerde aynı, sadece türkiye’de değil! daha da genişletecek olursak, dincilik diyelim.. sadece islam değil, hristiyanlık ve yahudilik’te de dincilik mebzul miktarda var ve dünyanın başına bela. ulan bir kere de hırsızlık, kamu malına göz dikme, kul hakkı yemenin ne kadar kötü bir şey olduğunu bahsedin. ama yok, işte böyle abdest gibi, boy abdesti almayanın bastığı yerde ot bitmez gibi kavramlarla uyuşturmaya devam..

bütün iktisadi doktrinleri, paranın icadından bu yana geliştirilen bütün ekonomi politikalarını unutun, hepsini kaldırın bir kenara atın ve abdest alın. tüm ülke abdest aldıktan sonra enflasyon düşecek demek ki. adamlar her şeyi ama her şeyi dine bağlayıp insanları dinden soğutma konusunda uzmanlaştı resmen. başları sıkıştıkça ”siz dinsizsiniz başımıza ve gelen her şeyin sebebi bu” diye parmak sallıyorlar. hakikaten ne desen nafile bunlara. yazık, günah.

bu laflar çok tanıdık geldi. hatta bizim ülkede onların doları varsa bizim de allah’ımız var diyorlardı. eğer bu ekonomi işleri abdestle, dinle vs olsaydı bütün müslüman ülkeler refahtan birbiriyle yarışırdı. tanım: iktisadi gerçekleri ağlatan dinci açıklamaları.

enflasyonun sebebi oldugumu ögrendigim vaaz. eger bana 100k dolar aylik baglanmazsa, enflasyon düsmez, haberiniz olsun.

bu devirde bu sözlere inananlara her şey müstahak. bu kadar körlük, bu kadar ahmaklık olursa enflasyonun sebebi de abdest olur tabi. siyasal islam çukurundan kurtulmadan bu safsatalardan da kurtulamayız.

bir de atayiz sayısı çok arttı ondan hep bunlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir