AB’den Google’a rekor ceza

Arama devi Google, AB'nin ilk antitröst itirazını kaybettikten sonra PriceRunner tarafından 2.4 milyar dolarlık davayla karşı karşıya.

featured

İsveç merkezli fiyat karşılaştırma hizmeti PriceRunner, bir Avrupa mahkemesinin AB antitröst yasalarını ihlal ettiğine karar vermesinin ardından Google’a 2,1 milyar euro (2,4 milyar dolar) dava açtığını duyurdu.

Geçen Kasım ayında, Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, kendi karşılaştırmalı alışveriş hizmetlerini rakiplerine tercih ettiği için Google’a rekor düzeyde 2,42 milyar Euro (2,8 milyar Doları) ceza kesme kararını onamıştı. Şimdi ise fiyat karşılaştırma hizmeti PriceRunner’dan “kendi hizmetini kayırma” iddiasıyla Google’a yeni bir suçlama geldi.

GOOGLE’A KENDİ HİZMETİNİ TERCİH ETTİĞİ İÇİN 2,4 MİLYAR DOLARLIK DAVA

PriceRunner, Google’ın Avrupa’da “tekel benzeri bir konuma” sahip olduğunu ve AB Komisyonu’nun kararına hala uymadığına ve “hakim konumunu kötüye kullandığına” inandığını iddia etti. Hal böyle olunca da trafiğin ve kârın kendisinden ve diğer alışveriş hizmetlerinden yönlendirildiğini, sunduğu tekliflerin diğer hizmetlere göre daha yüksek olduğunu ve tüketicilere zarar verdiğini dile getirdi.

PriceRunner CEO’su Mikael Lindahl Google’a açtıklarıyla davayla ilgili olarak, ihlalin devam etmesi ve her geçen gün artan tazminat miktarı nedeniyle nihai tazminat tutarının 2.4 milyar dolardan çok daha yüksek olmasını bekliyor.

CEO Mikael Lindahl, “Google’ın uzun yıllar boyunca bize verdiği zarar için tazminat istiyoruz, ancak bu davayı, Google’ın son on dört yıldır ve hala rekabet yasasını ihlal etmesinden büyük zarar gören tüketiciler için bir mücadele olarak görüyoruz.” dedi.

Google, AB para cezasına karşı ilk temyiz başvurusunu kaybetti, ancak geçen ay “Avrupa Adalet Divanı’ndan yasal açıklama gerektiren alanlar olduğunu düşünüyoruz.” diyerek bir yenisini başlattı.

Google ve PriceRunner arasındaki bu dava hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir